Több mint nyolcszáz bor a Winelovers Grand kóstolón

Winelovers Grand borfesztivál - gasztronómia

Több mint 150 magyar bor- és pezsgőmárka vesz részt összesen 700 tétellel az idei Winelovers Grand évindító kóstolón, amelyen nemzetközi márkák további mintegy 100 bora is kóstolható lesz április 1-jén a Corinthia Hotel Budapest termeiben. A Winelovers Grand nem csupán a kóstolható tételek mennyiségével és minőségével igyekszik megszólítani a közönséget, hanem azzal is, hogy az edukációt az idei évben is a rendezvény központi elemévé teszi – közölték az MTI-vel a szervezők.

Mint hozzátették, kiemelt céljuk, hogy a vendégek minél több ismerettel gazdagodjanak az esemény során, és „értő” borfogyasztóvá váljanak. Mindehhez partnerként Magyarország legrégebbi boriskolája, a Borkollégium, valamint a borfogyasztók oktatását világszinten egységes sztenderdek mentén lebonyolító, londoni székhelyű Wine & Spirit Education Trust (WSET) kapcsolódik be, így a rendezvény egész ideje alatt ingyenes kóstolási tréningen vehet részt a közönség.

A Winelovers Grand emellett négy kiemelt mesterkurzust is meghirdetett, amelyeken a francia crémant-okról, Rioja borairól, a tradicionális eljárással készült olasz pezsgőkről, valamint a cabernet franc különböző stílusairól tanulhatnak kóstolva a borok világa iránt mélyebben érdeklődők.

Mint a szervezők kiemelték, 200-200 kedvezményes jegyet biztosítanak a minőségi borkultúrával megismerkedni kívánó fiataloknak, valamint a borszakmában dolgozóknak.

A sétáló kóstolón a magyarországi kínálat mellett külön teremben kóstolhatók a nemzetközi borok, de lesz csúcsborok terme és VIP terem is.

A nemzetközi kiegészítő jegyet vásárlók ingyen részt vehetnek A világ fő bortermelő országai című előadáson, ahol olasz, francia, spanyol, új-zélandi, ausztrál, dél-afrikai és chilei alapstílusokkal ismerkedhetnek meg.

MTI
fotó: Winelovers facebook

Winelovers Grand 2023

2023 április 1.
Hotel Corinthia, Budapest

A rendezvény részletes programjáról bővebben
Az esemény facebook oldala

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .