Könyvimsertető – Világtrendek a turizmus-iparban

Érdekes és alapnak is tekinthető könyvet adott ki a Szolnoki Főiskola keretén belül működő Regionális Turisztikai Tudásközpont.

A Dr. Várhelyi Tamás  által szerkesztett könyv bemutatja a világtrendeket a turizmusiparban, elsősorban az egészségturizmus nemzetközi gyakorlatát.

A könyv kiemeli a turizmusban megfigyelhető fejlődési tendenciákat és leszögezi, hogy a hazai adottságok alapján Magyarországon az egészségturizmus tekinthető  a legfontosabb turisztikai szegmensnek. Az egészségturizmusnak, angol terminológiával a spa iparágnak az egészségesre, az életmódra, illetve az ezekkel összefüggő termékekre gyakorolt hatása miatt a turizmuson túlmutató jelentősége is van. Éppen ezért a projekt és a könyv erre a területre koncentrál.

Az első rész a modern egészségturizmus trendjeit és az ebből következő lehetőségeit elemzi, azt követően fürdőfejlesztési terveket, illetve a legjobb gyakorlatot képviselő fürdőket mutatnak be hazánktól kezdődően Ausztrián át Svájcon keresztül egészen Japánig.

Hangsúlyozni kell, hogy ez a kiadvány nem egy részletes egészségturisztikai szakkönyv és a szerzők is bevallják, hogy nem a teljesség igényével készült könyv, de ezzel együtt az iparági szereplőknek, illetve a felsőoktatási képzőhelyeknek érdekes lehet.

Kiemelten foglalkozik a spa, a wellness és a sport kapcsolatával és ez az összeállítás alapvető változásnak számít a turisztikai kínálatok szempontjából és meghatározó jelenségnek említi akként, hogy ez a turizmus pozícionálását is megváltoztatja.

Hiányérzetünket növeli, hogy ha az egészségturizmus nemzetközi gyakorlata alcímet adták művükhöz a szerzők, akkor miért nem szólnak az egészségturizmus többi szakáról, így például a thalassoterápiáról, a rehabilitációról, a barlangterápiáról, a fogászatról stb.

Világtrendek a turizmus-iparban
Szerkesztette: Dr. Várhelyi Tamás
Kiadó: Szolnoki Főiskola Szolnok

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .