Amit

főszerkesztőmost leírok, arra azt is mondhatnám, hogy kisszerű, netán piti.

Úgy gondolom a jelenségről mégis érdemes szólni.

Az élet úgy hozta, hogy otthon egyszerre égett ki három darab úgynevezett opál gyertyaégő.

Semmi baj, veszek újat és kicserélem. Igen ám, de a 60-as opál gyertyaégők gyártását az EU betiltotta, helyette vannak a bumfurdi, kézigránáthoz hasonló égők. Ezt tegyük be a finom, ernyős csillárokba.

Átgondolták ezt az urak Brüsszelben, Európa hány lakásában és hány csillárába kell új ernyőket beszerezni? Arról nem is beszélek, hogy csak az égők tízszeres árába kerülnek a réginek.

Lehet, hogy Európa gazdagabb régiójában ez nem gond, de hány szegény kelet-európai nyugdíjasnak okoz ez majd problémát.

Miközben így bosszankodtam, akkor akadt kezembe a Spar üzletlánc szokásos heti füzete, ahol legnagyobb meglepetésemre a hagyományos égőket kínálták 30% engedménnyel.

Siettem is a boltba. Mondanom sem kell, hogy kettőben nem találtam, a harmadikban a kasszánál a rendes árat kérték. Nem sok, mert így is csak 119Ft/db, de ha engedménnyel hirdetik, akkor miért nem így árulják?

A pénztáros azt felelte, hogy ők nem Interspar, csak Spar üzlet. Hazamentem, megnéztem a reklámot és sehol nem volt feltüntetve, hogy a kedvezmény csak Interspar üzletben jár.

Szóval megint hülyének néztek, átvertek.

És akkor még nem beszéltem bankokról,egyéb társaságokról…

Rossz érzés volt.
Tudom, hogy a lánc nem fog tönkremenni amiatt, hogy én oda többé be nem teszem a lábam, de lehet, hogy többen leszünk így.

Miért érdekes ez egy idegenforgalmi online újságban?

Mert milliók vesznek utazásokat – mondhatnám álmokat, előre látatlanban, katalógusok vagy csillogó internetes fotók alapján. Nagyon kell vigyázni a leírt ajánlatokkal. Inkább két mondattal több legyen, inkább legyen akár tisztességesen negatív, de igaz legyen.

Mert most csak egy villanykörtéről van szó, de mi van ha valaki évekig gyűjtöget, órákat repül és tíz perc alatt szertefoszlik minden.

Murányi Péter