Burgonyaleves a frakciónak

Nem mindennapi kényelem várta a Fidesz és a KDNP országgyűlési és uniós képviselőit Hajdúszoboszlón. A két frakció a négycsillagos Hotel Béke nagy részét bérelte ki a háromnapos kihelyezett frakcióülésre.

 

{module 221}

Hajdúszoboszlón az élménymedencében is megmártózhattak a képviselők. Programjuk feszes volt, így sokszor csak álmodozhattak a szálloda szolgáltatásai láttán, ritkán adatott meg, hogy igénybe is vegyék.

A 300 főnek nem főztek külön. Nekik is a menüt kellett enniük. A képviselők szerda este hatkor foglalták el a szobáikat, ezután megkezdődtek a tanácskozások. Orbán Viktor kormányfő ismertette, milyen munka vár a frakciókra az ősszel.  Az első nap nem végeztek tíz óra előtt, és másnap is reggeltől hajnalig tartottak a viták, beszámolók. A fürdőkkel nem is számoltunk, mondja az egyik neve elhallgatását kérő Fideszes képviselő, a frakció nem is kérte a luxus szolgáltatások további nyitva tartását, pedig a szálloda felkínálta a wellness részleg korlátlan használatát.

Az árakat tekintve első ránézésre a zsebébe kell majd nyúlnia a frakcióknak. Előzetes foglalással egy éjszaka fejenként 12 ezer forint. Vagyis 300 fő esetén – 261 magyar parlamenti és 14 uniós képviselő, valamint a legszükségesebb stáb – körülbelül 7 millió forintos költséggel számolhatott két éjszakára, de a konferenciacsomag miatt további kedvezményeket is kaptak. Mivel a szállodában 204 szoba van csak, így a képviselőknek össze kellett húzniuk magukat: egy szobába ketten kerültek.

Fideszes forrásunk szerint a külön kulináris élvezetekről a spórolás miatt le kellett mondaniuk. Abból a menüsorból választhattak, mint a többi vendég.
A reggeli mellett egyszeri svédasztalos meleg étkezés – ebéd vagy vacsora – ját a honatyáknak. A két nap alatt olyan levesekből választhattak, mint babéros burgonyaleves, erőleves, gulyásleves, pontyhalászlé vagy zöldségleves. Főételként pedig töltött paprikát, halpaprikást és túrós csuszát, birkapörköltet, sajttal-sonkával töltött pulykamellet vagy sertésérméket falatozhattak.

A Blikk kiderítette: a ráérős képviselőknek mégis volt egy napja, hogy a termálvizes medencékben lubickoljanak. A politikusoknak péntek 10 óráig el kellett hagyniuk a szobákat, de ha nem jött új vendég a helyükre, úgy – mint bárki más – fél háromig élvezhették a szolgáltatásokat, sőt 4 ezer forintos felárért este nyolcig is maradhattak egészen addig, amíg a wellness részleg bezárt.
M. L.

{module 221}