Elhunyt Wolff Péter

Mély megrendüléssel értesültünk halálárólMegrendülten, s mély fájdalommal értesültünk Dr. Wolff Péter haláláról. A Nemzeti Turisztikai Bizottság társelnöke 65 évesesen súlyos betegségben, rövid szenvedés után hunyt el. Dr. Wolff Péter halálával pótolhatatlan veszteség érte a turisztikai szakmát. Az ismert és elismert turisztikai szakember, kitűnő kolléga, a szállodások „nagy generációjához” tartozott, aki pályafutása során végigjárta a ranglétra minden állomását. Évekig vendégelőadó volt a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolán.

1998-ban átvette a Pro Turismo állami kitüntetést, 2004-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét. 2002 óta az Országos Idegenforgalmi Bizottság elnöke, 2009-től a Nemzeti Turisztikai Bizottság társelnöki posztját töltötte be. Működése alatt a Bizottság nagy presztízsű testületté fejlődött.

Dr. Wolff Pétert gyászolják közvetlen és közvetett munkatársai, kollégái, jóbarátai.

Matolcsy György turizmusért felelős nemzetgazdasági miniszter/Horváth Endre gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár döntése alapján, a Nemzetgazdasági Minisztérium is saját halottjának tekinti.

Budapest, 2010. június 25.

„Requiem aeternam dona eis Domine, et lux perpetua luceat eis”

Búcsú dr. Wolff Pétertől

Mély megdöbbenéssel értesültem dr. Wolff Péter, a Nemzeti Turisztikai Bizottság elnökének haláláról.

A szakma iránti tisztelete példaértékű volt, sokat tanultam tőle a turizmusról. Egy örökifjúnak ismertem meg, aki a közös munka során szakmai társelnökként hihetetlen energiával végezte munkáját.

Mindannyian örökké őrizni fogjuk elhivatottságának és barátságának emlékét.

Újhelyi István
A Magyar Országgyűlés Alelnöke