Fedezze fel Szlovéniát a hangokon keresztül turisztikai kampány

Sounds like Slovenia turisztikai kampány

Innovatív megközelítés a szlovén turizmus és sport láthatóságának növelésére

Szlovénia nemcsak a festői tájairól, kulturális örökségéről és gasztronómiai különlegességeiről híres, hanem a hangjainak varázslatos világáról is. A Szlovén Idegenforgalmi Iroda „Sounds like Slovenia” új turisztikai kampányában egy egyedülálló utazásra hívja az érdeklődőket, ahol a természet hangjai, a városok lüktetése, a kulináris alkotások és a wellness oázisok hangjai életre kelnek. A felvételek a Sounds Like Slovenia Spotify csatornán érhetők el, több tematikában.

A természet hangjai

Szlovénia természeti szépségei nemcsak látványukkal, hanem hangjaikkal is elbűvölnek. A madarak éneke, a patakok csobogása és a fák lombjának susogása egy varázslatos koncertet varázsolnak elénk. A tengerparton a hullámok lágy morajlása és a sirályok kiáltása szinte hipnotikus élményt nyújtanak. A hangfelvételek helyszínei között szerepel a Križna jama és az Otoška jama barlangok, a Bohinji-tó, a Most na Soči és még sok más gyönyörű hely.

Városok lüktetése

Szlovénia városainak pezsgő élete is felfedezhető a hangokon keresztül. Ljubljana piaca, a történelmi épületek akusztikus folyosói és az utcai zenészek mind hozzájárulnak a város egyedi atmoszférájához. Egy reggeli kávé a régi városközpontban, egy esti focimeccs a Stožice Stadionban vagy egy piknik a Ljubljanica partján mind-mind elérhetőek a Spotify csatornán.

Gasztronómiai élmények

A szlovén konyha hangjai is különleges élményt nyújtanak, melyekről szintén készítettek hangfelvételt. A séfek szorgos kezeinek munkája, az összetevők szeletelése, a serpenyők sistergése és a fazekak bugyborékolása mind-mind arra csábítanak, hogy felfedezzük Szlovénia ízeit. A híres „poh-TEET-sah”, egy diós tekercs készítése, vagy egy hagyományos szlovén vacsora hangjai mind arra ösztönöznek, hogy saját magunk is megkóstoljuk ezeket a finomságokat.

Wellness és relaxáció

Szlovénia wellness oázisai is különleges hangélményt nyújtanak. A termálforrások csobogása, a gong hangjai és a meditatív zenék mind hozzájárulnak a teljes kikapcsolódáshoz. A Moravske Toplice termálfürdői például több mint ezer éves tapasztalattal rendelkeznek a test és lélek gyógyításában.

Kalandok a szabadban

Az aktív kikapcsolódás kedvelői is megtalálják számításaikat Szlovéniában, így ezek is szerepelnek a playlist hanganyagai között. A bicikli gumik alatti ágak reccsenése, a hegymászók szerszámainak csilingelése, a madarak éneke és a viharok mennydörgése mind-mind részei ennek a varázslatos kalandnak. A Julian Alpok és a Velika Planina fennsíkjai tökéletes helyszínt nyújtanak a téli sportok szerelmeseinek is, ahol a felvételeket rögzítették.

Fedezze fel Szlovéniát saját érzékeivel! turisztikai kampány

A „Sounds like Slovenia” kampány célja, hogy mindenki megtapasztalhassa Szlovénia sokszínűségét a hangokon keresztül. Az interaktív térképek és a különleges hangfelvételek segítségével bárki felfedezheti ezeket a varázslatos helyeket, és a célja, hogy akár saját maga is ellátogasson ezekre a helyekre.

Sounds Like Slovenia Spotify csatorna
fotó: STB

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .