A Turizmus-Vendéglátás Ágazati Párbeszéd Bizottság idei munkaterve

A T-V ÁPB Koordinációs bizottsága április 7-én tartotta ülését, melyen a tagok megvitatták az ÁPB munkatervét illetve költségvetését. A Turizmus-Vendéglátás ÁPB a kormányzattal folytatott folyamatos háromoldalú érdekegyeztetésen kívül az alábbi témákkal fog foglalkozni 2011-ben:

{module 221}
  • A bizottság az eddigiekhez hasonlóan aktív résztvevője az Európai Uniós Társadalmi Párbeszédnek (EFFAT-HOTREC, EFFAT-FERCO), mind
  • HORECA, mind a közétkeztetés területén.
  • A bizottság folytatja a „Válasz a Válságra” konferenciasorozatot. Az ÁPB az első rendezvényt júniusra tervezi, témája pedig: Fenntarthatóság (foglalkoztatási, környezettudatossági szempontból) és reakció az újdonságokra (Risk menedzsment, új tulajdonosok)
  • Az ÁPB szakértőt bíz meg az ágazati kollektív szerződés átvizsgálásával
  • Az ÁPB tanulmányt írat a szakképzés helyzetéről az ágazatban, valamint a közösségi étkeztetés problémáiról

Az ÁPB felmérést készít az atipikus foglalkoztatási formák adta lehetőségekről az  ágazatban Az ÁPB két társelnöke április 19-én találkozott Dr. Horváth Endre helyettes államtitkárral. Dr. Várnai Zsuzsanna és Hülvely István az ÁPB 2010. októberi ülésén az államtitkár-helyettessel lefolytatott tartalmas konzultáció folytatását tervezik. A tavaly őszi plenáris ülés óta eltelt időszakban átalakult a turizmus – vendéglátás irányítása, átdolgozásra került a Turizmus Törvény, utolsó simításokat végzik a Széchenyi Pihenőkártya bevezetésének előkészítésén… többek között a fenti témák indokolják az ágazati konzultáció folytatását.

{module 221}