Angelina Jolie budapesti kalandjai

November 27-én, vasárnap, az esti főműsoridőben, a CBS TV állomás 60 Minutes c. népszerű műsorában hozzávetőleg 22 millió amerikai néző hallgatta azt a beszélgetést, mely Angelina Jolie filmrendezői karrierjéről szólt.

 

{module 221}

A beszélgetés nagy részében Angelina rendkívül pozitív hangvételben mesélt legújabb filmje budapesti forgatásáról, részletesen ismertette a család magyarországi kalandjait, és azt, hogy gyermekei, férje és ő mennyire élvezték a magyar főváros és környéke szépségét, a helyiek rendkívüli segítőkészségét. A 60 perc alatt helyszíni felvételeket mutatott a CBS Budapestről. A szerkesztőség munkáját a Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselete néhány budapesti filmrészlettel segítette.

Angelina Jolie már újabb háborús filmjének előkészítésén dolgozik, ami Afganisztánban játszódik majd, de a forgatást újra magyarországi stúdiókban és helyszíneken tervezi.

A közelmúltban az amerikai közönség több híresség szemén keresztül is megismerhette hazánk szépségeit. Helen Mirren népszerű színésznő a divat szempontjából számára legkedvesebb úti célok között említette Budapestet, a Conde Nast Traveler magazin hasábjain. Alice Cooper pedig kitörő lelkesedéssel kürtölte „világgá” budapesti élményeit a Fox televíziós csatorna egyik adásában, melyhez szintén a Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselete biztosította a budapesti képeket.

{module 221}