150 milliós pályázatot hirdet az NFM turizmusfejlesztésre

Nemzeti Fejlesztési MinisztériumAz Új Széchenyi Terv keretében 150 millió forint áll rendelkezésre a nemzetközi és országos hatókörű, turisztikai vonzerővel bíró rendezvények támogatására. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Turisztikai Célelőirányzat forrásainak terhére pályázatot hirdetett a 2011. július 16-tól 2012. március 31-ig belföldön megvalósuló országos és nemzetközi szempontból jelentős turisztikai vonzerővel bíró kulturális, bor- és gasztronómiai, aktív turizmuságakhoz kapcsolódó tematikájú (lovas, vízi, kerékpáros, golf, természetjárás, öko, sport) legalább kétnapos rendezvények támogatására.

{module 221}

Ezzel kapcsolatban Molnár Ágnes, a tárca fejlesztési és koordinációs államtitkára a fidesz.hu-nak  elmondta: a pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 150 millió forint. A támogatott pályázatok várható száma 30-40 körül alakul. Jelen pályázat keretében az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 1 millió Ft, maximum 5 millió Ft, mértéke az egyes rendezvények összes elszámolható költségeinek maximum 40 %-a lehet.

Információink szerint: a jelen kiírás keretében támogatható rendezvények az alábbi jogcímeken, a következő támogatási kategóriákra vonatkozó  előírások alapján valósíthatók meg: kulturális célú támogatás nyújtható kulturális, bor- és gasztronómiai rendezvényekre, csekély összegű támogatás nyújtható többek között lovas, vízi, kerékpáros, golf, természetjárás, ökoturizmus és sportcélú rendezvényekre.

A dokumentum rögzíti: a támogatás odaítélésének feltétele, hogy a pályázatban megjelölt rendezvény belföldön valósuljon meg, illetve, hogy a rendezvény tematikája illeszkedjen a fent részletezett tevékenységekhez. További feltétele a pályázatok sikeres elbírálásának az is, hogy a rendezvény időtartama legalább két nap legyen, azaz hogy vendégéjszaka is kapcsolódjon hozzá.

A Pályázati Felhívás, a Pályázati Útmutató és a Projekt Adatlap 2011. július 15-től tölthető le a honlapokról (NFM, MAG Zrt., NGM, MT Zrt. és  ÚSZT). A pályázatok benyújtása 2011. július 15-től augusztus 22-ig lehetséges.
2011. augusztus 8-ig 9 darab pályázat érkezett be a MAG Zrt.-hez. Az említett rendezvények kulturális-, bor-, lovas- és gasztronómiai jellegűek, köztük találhatunk rétes-, párna- és bordalfesztivált is.

(fidesz.hu)

{module 221}