Rövid hírek 2013.02.05.

 

Új Pullman szálloda Vietnamban

Az Accor felsőkategóriás márkája, a Pullman megnyitotta első szállodáját Vietnam fővárosában.

GSZT rövid hírek

A 92 országban jelen lévő Pullman Hanoi szívében is az üzleti- és szabadidős igényeket a legmagasabb szinten kiszolgáló szállodát nyitott meg.

A hotelben akár 600 fős rendezvények is szervezhetők, a legmodernebb technológiákkal támogatva. 242 szoba várja a vendégeket.

*****

A Szállodaszövetség új honlapja

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége tájékoztatja a szakmai érdeklődőket, hogy megújult tartalommal és formával elérhető a honlapja: www.hah.hu

Ezen naprakész információkkal várják az érdeklődőket. Kérik, látogassák meg honlapjukat és iratkozzanak fel hírlevelükre.

*****

Magyarország a The New York Times Travel Show-n

Véget ért az Egyesült Államok keleti partvidékének legnagyobb utazási vására, a The New York Times Travel Show. A New York Times napilap támogatásában megvalósuló jelentős turisztikai vásár első napján a szakma képviselői mutathatták be turisztikai kínálatukat, az azt követő napok pedig a nagyközönség rendelkezésére álltak.

A január 18. és 20. között megrendezett vásár helyszíne a New York-i Javits Center kiállítási csarnok volt, ahol 457 kiállító 72.500 látogatónak mutathatta be ajánlatait . A kiállítás díszvendégei India és Oroszország voltak.

A Magyar Turizmus Zrt. nagyszínpad mellett elhelyezkedő  standjánál mind a szakmai, mind pedig a közönségi napokon nagy érdeklődés mutatkozott hazánk turisztikai kínálata iránt. A vásár alatt a nagyszínpadon a Magyar Kulturális Intézet segítségével a Csűrdöngölő népi tánc együttes lépett fel, számos látogatót vonzva a magyar standhoz.

Kiemelt érdeklődés mutatkozott az amerikai turisták által olyannyira kedvelt Dunai hajóutak iránt, melyek résztvevői egyre nagyobb számban hosszabbítják meg budapesti látogatásukat 2-3 nappal.

Nagy volt az érdeklődés továbbá a hazánk a termál vizei által nyújtotta gyógyászati lehetőségek iránt.

*****

„Pécs a kulturális utazások Mekkája”

A New York Times napilap által támogatott legnagyobb keleti parti, The New York Times Travel Show utazási vásárral egy időben jelent meg a lap utazási melléklete, melyben az újságírócsapat a 2013-as, általuk feltétlen ajánlott különleges úti célokat mutatja be részletesen.

Az MT Zrt. New York-i képviselete részben saját sikerként könyveli el, hogy ebben az összeállításban Pécs a 38. helyen található, mint a kulturális utazások Mekkája.

A The New York Times meghatározó észak-amerikai napilap és internetes megjelenés. Az előfizetői tábora 50 millió, és további 76 millió napi megkeresést regisztrálnak az újság honlapján, a világ minden tájáról.

*****

Disneylandbe repít az easyJet

Az easyJet, Európa első számú légi közlekedési hálózata és a párizsi Disneyland mától mindent megtesz, hogy az élménypark látogatása már az utazás pillanatától különleges legyen. A két cég megállapodás értelmében a parkba látogatóknak rugalmasabb utazási és szálláslehetőségeket kínál a foglalások során.

Az easyJet honlapján ezentúl foglalhatók belépőjegyek a párizsi Disneylandbe és fordítva; a park honlapján is elérhetőek lesznek az easyJet járatok. A pán-európai megállapodás értelmében több mint 50 európai nagyvárosból, – beleértve Budapestet –  foglalhatók utak a párizsi Charles de Gaulle és Orly repülőterekre.

“Látogatóink közel 50 százaléka külföldről érkezik és majdnem minden ötödik vendég repülővel jön hozzánk, így nagyon fontosnak tartjuk, hogy az idelátogatók számára széles spektrumú utazási lehetőségeket kínáljunk.” – mondta a megállapodás kapcsán Philippe Gas, a Disneyland Párizs ügyvezető igazgatója.

*****

Accor Professions Challenge

Magyar résztvevője is volt az idén tizedik alkalommal megrendezett szakmai versenyen, az Accor Professions Challenge-en.

Ebben az évben már 25 ország fiataljai mérették meg magukat két „korosztályra” bontva. Az Accor kiemelten fontosnak tartja a tehetséggondozást és a szakmai tudásátadást. A különböző szakmák fiatal tehetségei tartják kezükben a sikeres vendéglátás kulcsát, ezért visszatérő és fontos rendezvénye a csoportnak az Accor Professions Challenge.

A szakácsok, recepciósok, pincérek és mixerek versenyében 73 Accor munkatárs vett részt.

*****

Márciusban ismét lesz MaReSz Nap

A Magyarországi Rendezvényszervezők és  –szolgáltatók Szövetsége immár harmadik alkalommal szervezi meg a szakma képviselői számára a MaReSz Napot, ezúttal

„Innováció a rendezvényszervezésben” témakörben.

Időpont: 2013. március 19.(kedd) 9:30-16:30

Helyszín: Larus Rendezvényközpont (Budapest, XII. Csörsz u. 18/b.) 

A szakmai konferencia célja, hogy a rendezvényszervező iparág minden ágazatában dolgozó számára érdekes, hasznos, és izgalmas programot kínáljon. A szervezők a program összeállításakor ügyeltek rá, hogy minél több lehetőség nyíljon az észrevételek, nézőpontok megosztásra, eszmecserére, ezért minden előadás kapcsán lehetősége nyílik a közönségnek, hogy kérdéseikkel interaktív módon bekapcsolódjanak a témák feltárásába.

A tervezett program szerint a résztvevők neves hazai és külföldi vendégek előadásából értesülhetnek majd a rendezvényipart uraló legfrissebb trendekről és lehetőségekről, bemutatásra kerülnek új technikai, vizuális, gasztronómiai innovatív megoldások, párbeszédre invitáljuk a szervezőket és a beszállítókat, és a hazai rendezvénypiac elé is tükröt tartunk.

A MaReSz Napra sok szeretettel várjuk nemcsak a MaReSz tagok képviselőit és azok munkatársait, hanem a rendezvény szakmában dolgozó  valamennyi kollégát, akiket érdekelnek a szektort uraló legfőbb trendek, újdonságok, innovatív lehetőségek.

Előzetes regisztráció és kedvezményes standbérlési lehetőség 2013. március 1-ig! Érdeklődjön a fotitkar@maresz.hu e-mail címen!

*****

UngarischeART 2013

Az ausztriai magyar külképviseletek (Nagykövetség, Balassi Intézet, Magyar Turizmus Zrt.) összefogásában 2013 első  félévében 48 közös szervezésű rendezvény népszerűsíti Ausztriában hazánkat, a magyar kultúrát és a főbb turisztikai attrakciókat. Az UngarisheArt (magyar módra) című programfüzetet január 31-én mutatták be a magyar képviseletek vezetői az osztrák sajtónak.

Az immár ötödik alkalommal megvalósuló, sikeres összefogásnak köszönhetően a magyar intézetek tevékenysége közötti szinergiát kihasználva, egységes és átfogó képet kaphatnak az osztrákok Magyarországról. Az MT Zrt. stratégiai célkitűzésének megfelelően, az Ungarn GrossARTig (Magyarország nagyszerű) turisztikai kampányt is erősítve több, turisztikai szempontból is releváns téma kerül terítékre az idei év első felében is.

Az időszak kiemelt eseménye a május 16-18. között a felső-ausztriai Linzben ’Auf nach Ungarn’ mottó alatt szervezett magyar napok, amelyhez hasonló méretű és jelentőségű Magyarország-megjelenés még nem volt Ausztriában. Az ORF és a Kronen Zeitung médiapartnerségével zajló háromnapos megarendezvény közvetlen médiaértéke 100 ezer euró.

A linzi magyar napokra több mint 100 kézműves, turisztikai szolgáltató, borász, mezőgazdasági kistermelő, gasztronómiai kiállító érkezik hazánkból, hogy kulturális keretprogrammal együtt bemutassák Magyarország mai arcát és főbb turisztikai attrakcióit, a közel 350 ezer látogatónak. Ugyancsak érdekes színfoltja a programfüzetnek a magyar diaszpóra körében a közelmúltban indított turizmus-mozgalom (www.facebook.com/rwr.ungarn), amelynek jegyében nyereményjáték indul a programfüzeten keresztül. Turisztikai vonatkozású, február végi programként került be a kiadványba a kortárs osztrák, horvát és magyar fotóművészek képeiből az UTAZÁS téma köré szervezett kiállítás, amelyet a bécsi Collegium Hungaricumban mutatnak be, hasonlóan a kortárs írók műveiből készült, Donau Erlesen című Duna-kötethez.

Újságírói kérdésre válaszolva Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviselője elmondta, hogy az osztrák-magyar turisztikai kapcsolatok soha nem voltak ennyire intenzívek, mint manapság, hiszen mind Ausztriában, mind pedig Magyarországon rekordot dönt a magyar, illetve az osztrák turisták száma. A részletes programokat tartalmazó „Ungarische Art” című kiadvány programlistája letölthető az MT Zrt. külképviseleti honlapjának a startlapjáról: www.ungarn-tourismus.at.

*****

Szíriai gyerekeken segít az easyJet és az UNICEF

A szíriai konfliktusban érintett több százezer gyermek számára szervez gyűjtést az UNICEF és a brit légitársaság, a ‘Change for Good’ elnevezésű programjuk keretében. Az easyJet utasai február 1-től március 15-ig 600 útvonalon, és több mint 43 000 járaton adakozhatnak a jó ügy érdekében.