Személyi hírek 2010.03.22.

Üsztöke Botondot választották az Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) elnökévé, a szállodaipari szakember korábban is volt már a nemzeti marketingszervezet elnökségének tagja.

Üsztöke Botond – aki főállásban saját szállodai menedzsment cégét irányítja, valamint betölti a Hotel Karos Spa vezérigazgatói posztját is – 1971-ben kezdte pályafutását a Pannoniánál, és az akkor már francia tulajdonú ACCOR vezérigazgató helyetteseként vált meg a cégtől, s kezdett saját vállalkozásba.

A korábbi elnök, Niklai Ákos személyes okokra hivatkozva március 5-én mondott le a posztról azonnali hatállyal.

***

A Hunguest Hotels-hez tartozó  montenegrói Hotel Sun Resort új igazgatója Vladan Mitrovich. Az eddig igazgatói feladatokkal megbízott Lukáts Rita a jövőben is ott folytatja munkáját értékesítési igazgatóként és egyben ellátja az igazgató-helyettesi feladatokat.

***

Az alábbi szakemberek kaptak kitüntetéseket március 15-e alkalmából:

A Magyar Köztársaság elnöke a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt Polgári Tagozatát adományozta  Aubel Ervinnek, a budapesti Kispipa Étterem tulajdonosának eredményes szakmai tevékenysége elismeréséül, valamint Deák Imrének, a Danubius Szállodaüzemeltető és Szolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatójának eredményes szakmai tevékenysége elismeréséül.

A Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozata kitüntetésben részesült Halász Klára, a siófoki Tourinform-iroda vezetője, a Tourinform Szövetség tiszteletbeli elnöke, valamint Toldi Annamária, a Program Centrum Utazásszervező Kft. ügyvezető igazgatója.

Az önkormányzati miniszter a közigazgatás érdekében huzamos időn át végzett kiemelkedő  tevékenysége, életútja elismeréséül, 75. születésnapja alkalmából a Köz Szolgálatáért Érdemjel Arany Fokozatát adományozta Rosta Sándornak, a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnökének.

Ugyancsak a Köz Szolgálatáért Érdemjel Arany Fokozatát kapta életútja elismeréséül Tokaji Ferenc, a Dél-alföldi Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke.

A Magyar Köztársaság Elnöke a turizmusban végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet adományozta Veiland Lászlónak, a Veszprém Megyei Turisztikai Hivatal vezetőjének, a Balatoni és a Közép-Dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság tagjának.

Zsolnay-készlet emléktárggyal ismerték el Bak Juditnak, a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai titkárának eredményes szakmai tevékenységét.

***

Tíz esztendővel ezelőtt adta át első alkalommal a Dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság a régió turizmusának fejlesztésének elismerésére alapított díjakat, amellyel azok munkáját ismerik el, akik sokat tettek az ágazatért.

A Régió Turizmusáért díjat dr. Brebán Valéria, a regionális munkaügyi központ főigazgatója, és Czánt Ildikó, a Magyar Turizmus Zrt. frankfurti képviseletének vezetője vehette át Sárdi Árpádtól, a Dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnökétől.

A Közösségi díjat idén Orfű önkormányzata kapta.

***

Tölli Bálint március elsejétől a soproni Hunguest Hotel Szieszta igazgatójaként folytatja pályafutását. A szakember korábban az Airport Hotel Budapest**** szállodát vezette.

***

A Ramada Resort Aquaworld Budapest új F&B menedzsere Hansághy Bence.

***

Az Europa Hotels & Congress Center eddigi értékesítési igazgatója Szabó Orsolya kisbabát vár, ezért munkáját február végétől Haubert Andrea látja el.

***

Megvált a Domonyvölgyi Lovasparktól  Makai Zoltán értékesítési menedzser. Utódja Dobes Sheila lesz.

***

A Pannonhalmi Bencés Főapátság a jövőben erősíteni kívánja turisztikai tevékenységét  és ezért új beosztásként létrehozta a turisztikai és marketing igazgatói posztot, amelyre Hansághy Pétert nevezte ki.

***

Az Esztergomban épülő és 2010 őszén nyíló Aqua Palace Hotel szállodavezetőjének Opitzer Ágnest nevezték ki.

***

2010 májusában nyitja meg kapuit az Alta Moda Fashion Hotel a budapesti Nádor utcában, melynek értékesítési és rezervációs csapata immár teljes létszámban látja el a sales feladatokat.

Ujvári Péter értékesítési igazgató felel a szálloda komplex értékesítéséért.

Orbán Zoltán senior sales manager a jövőben a szálloda leisure és wholesaler partnereivel tartja a kapcsolatot.

Petőfi Zsuzsanna junior sales manager az ügyféllel való kapcsolattartáson túl az értékesítési csapat adminisztrációs munkájában nyújt segítséget.

Péter Zsuzsanna, az újonnan nyíló hotel szobafoglalási vezetője.

Szeifert Adrienn junior reservation manager feladatkörébe tartozik a rezervációs munka támogatása, és azzal kapcsolatos adminisztratív feladatokat elvégzése.

***

Új igazgatója van Nemes Péter személyében a Velence Resort & Spa-nak, aki Gyurasza Jánost váltotta ebben a beosztásban.