Személyi hírek 2010.08.05.

Július 16-án felmentették a Gundel étterem igazgatói állásából Dr. Buday Gábort, aki a jövőben szaktanácsadóként dolgozik. Utódja Alföldy Tádé, aki több éve dolgozik a Sir Bernard Schreier tulajdonát képező Danubius cégcsoportnál, különböző fontos gazdasági beosztásokban.
Alföldy Tádé ezt megelőzően a Magyar Köztársaság londoni nagykövete volt.

***

Földvári András Brussels Airlines eddigi budapesti képviselet vezetője a jövőben a Turkish Airlines budapesti irodájának értékesítési és marketingvezetője posztját tölti be.

***

Megvált a pécsi Corso Hotel igazgatói posztjától Krompaszky Gábor.

***

Személyi átszervezések történtek az Europa Hotels & Congress Center-ben, ahol a jövőben Kállai Attila az eddigi éttermi igazgató a szálloda és üzleti igazgatói állást tölti be.
Az új vendéglátás és banquet igazgató Horváth Ödön.

***

Bővült a feladatköre Lászlók Szilárdnak, aki eddig a telki Globall Football Park & Sporthotel üzemeltetési igazgatója volt, a jövőben hozzá tartozik a Front Office, a Housekeeping és a műszaki rész is.
Az új éttermi és rendezvényigazgató Vári Sándor.

***

A Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft igazgatója Kabály Zsolt, aki hosszú éveket töltött a szállodaiparban. Többek között vezette a hajdúszoboszlói Silver hotelt.

***

Király Brigittát nevezték ki a székesfehérvári Hotel Platán élére.

***

Megvált a Villa Weber vezetői beosztásától Guzsván Gábor.

***

Kialakult a rövidesen nyíló gyulai Corso Boutique Hotel vezetői gárdája. A szálloda igazgatója Komoróczki Aliz, front office menedzsere Stefanovits Balázs. Mindketten külföldi tanulmányaik után tértek haza az új beosztásukba.

***

Kerekes Gábor, aki öt évig vezette a Román Turisztikai Képviseletet Budapesten – a képviselet megszűnése után – a ceglédi Best Western Hotel Aquarell projektigazgatója lett, akinek elsősorban a szálloda töltése a feladata.

***

Szeptember 1-jén temetik Wolff Pétert a Nemzeti Turisztikai Bizottság volt társelnökét. Temetése 11-kor a Farkasréti temetőben lesz.

***

Váratlanul elhunyt Asbóth Arthur, a Budapesti Kommunikációs Főiskola helyettes rektora.
Temetésére szűk családi körben kerül sor, a kollégák azonban búcsút vehetnek tőle, azon a gyászmisén, amelyet Budapesten, a Fasori Evangélikus Templomban (Városligeti – volt Gorkíj – fasor és Bajza utca sarkán), augusztus 15-én, vasárnap, 16 órakor tartanak.
Asbóth Arthur, a Belkereskedelmi Minisztérium főosztályvezetői székét hagyta ott a Belkereskedelmi Továbbképző Intézet (BTI) igazgatói feladataiért, 1985-ben. Alapító igazgatója és többségi tulajdonosa volt a BTI utódjaként létrehozott Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft.-nek (KIT), egészen 2009-ig.
Az õ nevéhez fűződik az időközben, 2001-ben életre hívott Heller Farkas Gazdasági és Turisztikai Szolgáltatások Főiskolája is, amelynek a Budapesti Kommunikációs Főiskolával (BKF) való egyesüléséig alapító elnöke és tanára volt.
Asbóth Arthur hozta létre a Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Középiskolát (VIK), valamint, több mint két évtizeden át tanított a KVIF-en, illetve jogelődjén, a Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Főiskolán.
A turisztikai szakmai oktatás-szervezés kiemelkedő alakja, számos szakmai szervezet elnökségi tagja 62 évet élt.