Személyi hírek 2013.09.05.

GSZT szakújság

2013. július 1-jétől Varga Zsolt lett a Tisza Balneum Hotel igazgatója. Varga Zsolt ezelőtt a gödöllői Erzsébet Királyné Szállodát üzemeltette, amit, miután az Accent Hotel Management átvette, Laurán Csabának adott át és egyúttal elvállalta a tiszafüredi, 69 szobás, wellness részleggel rendelkező, négycsillagos Tisza Balneum Hotel igazgatását.

GSZT szakújság

2013. július 1-jétől Tömpe Ágnes, az Accent Hotel Management központjának munkáját segíti, miután a Tisza Balneum Hotel igazgatói székét átvette tőle Varga Zsolt.

***

Az Accor vezetősége 2013. augusztus 27-én Sébastien Bazint nevezte ki a szállodacsoport vezérigazgatójának. Hogy elvállalja ezt a tisztet, Sébastian Bazin a Colony Capitalt hagyta maga mögött, amit 1997 óta vezetett. Vezérigazgató-helyettesnek Philippe Citerne-t,  az Accor csoport vezetőségi tagját  választották meg.

***

A Nemzetgazdasági Minisztérium vendéglátással foglalkozó  egyetlen munkatársa is megvált a minisztériumtól, Zerényi Károly két év után távozott.

***

A Hotel Azúr eddigi szálloda és üzemeltetési igazgatója Boldizsár Péter határozott idejű szerződését nem hosszabbította meg és megvált a szállodától.

A távozó Boldizsár Péter után Jármay László vette át a siófoki Hotel Azúr igazgatását.

***

Júniustól Burai Edina a Hard Rock Cafe Budapest értékesítési és marketingvezetője.

***

Csillag Judit az IBUSZ Utazási Irodák Kft.-től a TdM Utazási Irodához igazolt át, ahol elsősorban az olasz piaccal foglalkozik majd.

***

A Six Inn Hotel új igazgatója Nótin Zsolt. A szálloda új sales managere Szalai Ágnes.

***

A MÓRA-TOURIST Nonprofit Kft. hagyományteremtő jelleggel Mórahalom turizmusáért díjat adományozott azoknak, akik Mórahalom idegenforgalmi fejlődése érdekében kimagasló szakmai munkát végeztek.

Mórahalom turizmusáért díjat kaptak az alábbi szakemberek: Bíró Mónika, a MÓRA-INVEST Kft. ügyvezetője, a négy csillagos Hotel Colosseum Wellness és Konferencia Szálloda projektmenedzsere. Ótott-Kovács Erika, a Tourinform Iroda vezetője. Szűcs Anikó, a Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskola vezetője. Balog László, Mórahalom Városi Önkormányzat kabinetvezetője, a THERMÁLGYŰRŰ Turisztikai és Vendéglátó Kft. ügyvezetője. Farkas Gábor, a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő vezetője. Duka Félix, az Aranyszöm Rendezvényház igazgatója. Árva Béla, a Turisztikai Egyesület leköszönő elnöke.

***

Nyolc év után távozik a Turizmus Kft-től Marschall Mónika. Szeptembertől megváltozott külsővel és új tartalommal jelenik meg a www.turizmus.com és a Turizmus Panoráma Bulletin. Ezek a változások érintik a Turizmus Panoráma szakmai magazint is.

A változások átszervezéssel is járnak a Turizmus Kft-nél, s ennek egyik következménye, hogy Marschall Mónika közös megegyezéssel távozik a cégtől.

Feladatait a lapnál Fucskó Hajnalka veszi át, aki emellett továbbra is gondozza az „Élmény itthon” magazint.

Marschall Mónika majdnem 8 évet töltött a Turizmus Kft-nél. A Turizmus Panorámához kötődő rendezvények háziasszonyaként, értékesítés-centrikus felelős szerkesztői, lapigazgatói tevékenysége révén elévülhetetlen érdemei vannak a Turizmus Panoráma sikerében.

A szakember továbbra is a turizmus, illetve a PR vagy céges kommunikáció területén tervezi a folytatást.

***

A domonyvölgyi Lázár lovaspark értékesítési csapatából Gódor-Dobes Sheila anyai örömök elé néz. A csapatot a 3 hónapja érkezett Mélykuti Gábor erősíti.

***

Augusztus közepétől Szűcs Áron a Cityrama értékesítésért felelős vezetője.

A magyar Aranykulcs volt elnökségi tagja a The Ritz-Carlton, Vienna concierge pozíciójából tért haza. A Cityramanál Erdei Bálint és Szabó Krisztián ügyvezetők értékesítéssel kapcsolatos feladatköreit veszi át a jövőben.

***

2013. augusztusától Tóth Katalin az Actor Hotel Budapest értékesítési vezetője. A szakember korábban az Airport Hotel Budapest értékesítését támogatta, ezt megelőzően a Tulip Inn Budapest Millennium & Hunguest Hotel Platánus Group Sales Manager pozícióját töltötte be.

***

Augusztus 14-én, 66. életévében, türelemmel viselt betegség után elhunyt Micski Gábor, az egri Hotel Korona tulajdonosa.

***

A Danubius Hotels mély fájdalommal tudatja, hogy volt kollegája, barátja, Pintér György 66 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt.

1970-től a pécsi Nádor Szálloda felszolgálója, majd éttermi üzletvezetője volt. A HungarHotels megszűnése után a Danubius Pécsi Szállodáiban éttermi és rendezvény igazgatóként kamatoztatta tudását.

Munkáját nagy hozzáértéssel, szakmai alázattal, a vendégek megelégedésére végezte. Emberi tulajdonságait jellemzi, hogy néhai Kiss Károly, Schnitta Sámuel díjas mentor ápolását  és hagyatékának gondozását is magára vállalta.

Aktív pályafutásának utolsó éveit az utánpótlás oktatásával és nevelésével töltötte. Augusztus 26-án, Pécsen helyezték örök nyugalomba.