Kinyit Magyarország legnagyobb plázája

Megnyílik az Árkád 2 bevásárlóközpont szerdán Budapesten az Örs vezér terén 20 ezer négyzetméteres bérbe adható területtel – mondta Knut Volquardsen, a fejlesztő ECE Projektmanagement Budapest Kft. projektigazgatója kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Árkád 2 Budapest

A beruházás 80 millió euró értékű, amelynek 40 százaléka a saját erő, a nagyobb hányadot az UniCredit Bank finanszírozta. Az Árkád 2 megnyitása 300 új munkahelyet teremt – tette hozzá a projektigazgató.

Az épületkomplexumban a korábbi Árkád 1 épülettel együtt 68 ezer négyzetméterre bővül a bérbe adható terület. Az Árkád 1-ből 8 bérlő költözött át az új épületrészbe, ahol már csak egy nagyobb, és két kicsi üzletnek nincs bérlője – számolt be Turi Tamás bérbeadási igazgató.

A parkolóhelyek száma az Árkád 1-ben 1350-ről 1200-ra csökkent, viszont a második épülettel együtt már 1600 autónak jut hely – mondta Beledi Rita, partner menedzser. Ebből 250 helyre kedvezményes tarifával parkolhatnak éjszaka a környékbeli lakók – erről Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere beszélt a tájékoztatón.

Az Árkád 1 felújítása tovább tart, és szeptemberre fejeződik be – mondta el Gyalay-Korpos Gyula, az ECE magyar leányvállalatának ügyvezető igazgatója.

Az ECE a német Otto család és a DWS befektetési alap tulajdonában van. A cég 1965 óta foglalkozik bevásárlóközpontok fejlesztésével, tervezésével, megvalósításával, bérbeadásával és üzemeltetésével. Jelenleg a 16 országban üzemeltetett 183 bevásárlóközpont révén piacvezető az európai bevásárlóközpont-piacon. Magyarországon az ECE öt bevásárlóközpontot üzemeltet – Budapesten (2002), Pécsen (2004), Győrben (2006), Debrecenben (2008) és Szegeden (2011).