A MALÉV Ground Handling Zrt. nyerte a Wizz Air földi kiszolgálását

A MALÉV Ground Handling Zrt. nyerte a Wizz Air földi kiszolgálását

Magyar vállalat biztosítja november elsejétől is a következő öt évben a Wizz Air, a régió vezetődiszkont légitársaságának földi kiszolgálási tevékenységét a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A MALÉV Ground Handling Zrt. nyerte a Wizz Air földi kiszolgálását

Az állami Malév Ground Handling Zrt. a piac nagy nemzetközi szereplőit utasította maga mögé egy több, mint féléves, sokfordulós versenyeztetési eljárásban. Az MGH a legkedvezőbb ajánlatot adva járul hozzá a Wizz Air hatékony működéséhez és további növekedéséhez Budapesten. Az ötéves szerződéssel a cégek 2012 novembere óta tartó együttműködése folytatódik.

Magyarország elemi érdeke, hogy magas szintű és megbízható légiközlekedési szolgáltatások kapcsolják be a gazdaság vérkeringésébe. A Wizz Air erős budapesti jelenléte magyar munkahelyeket teremt. Azzal pedig, hogy a földi kiszolgálást hazai cég végzi, a magyar vállalkozásokat erősíti a légitársaság – mondta a tender kapcsán Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter. A miniszter hangsúlyozta, hogy az állam érdeke tulajdonosként az, hogy cégei a nemzetközi porondon is versenyképesek legyenek, s eredményesen működjenek. A Wizz Air földi kiszolgálási megbízásának elnyerése erre lehet jó példa.

Örülök, hogy a MALÉV nyerte a légitársaságunk földi kiszolgálási tenderét, mert ez azt jelenti, hogy a legmagasabb minőségű szolgáltatásokat a legkedvezőbb áron kínálták a Wizz Air számára. A Wizz Air célja, hogy hatékonyan es magas színvonalon szolgálja ki utasait és ebben kiváló partnere lesz az MGH. – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

Féléves versenyeztetési eljárásban a Malév Ground Handling olyan nemzetközileg is elismert cégeket utasított maga mögé, mint a Celebi és a Menzies Aviation. Az ötéves szerződés biztosítja a Malév Ground Handling kiszámítható és stabil működését, hatékonyságának további javulását – mondta Nemes Ervin, a Malév Ground Handling Zrt. vezérigazgatója. A nyertes vállalat hozzájárul a Wizz Air bevételeinek növekedéséhez és az utasok elégedettségéhez is.