25 éves a Három Gúnár

1986 szeptemberében nyolcszobás fogadóként nyitotta meg kapuit a ma már négycsillagos szállodaként működő Három Gúnár. Az akkori Kecskeméti Baromfifeldolgozó Vállalat építtette, és éveken át a Pusztatourist működtette.

 

{module 221}

Huszonöt év alatt számos, látványos megújuláson esett át a szálloda. 1988-ban a fogadóhoz hozzáépült a szálloda, az alagsorában pedig egy kétpályás tekepályát is magába foglaló szórakozóhelyet építettek ki. 1997-ben az alagsort átalakították, és létrejött a President Club, mely rövid idő alatt a fiatalok egyik kedvelt helye lett a biliárdnak és a darts köszönhetően. 2002-ben újabb fontos lépés történt a vállalkozás életében: szomszédságában, az egykori Árpád Mozi helyére felépítették a Három Gúnár Rendezvényházat. Végül 2010-ben, teljesen megújult az eredeti épületegyüttes, és az egykori 1986-os fogadó helyén egy négycsillagos szállodai részt alakítottak ki, wellness-részleggel, megújult étteremmel, valamint a szálloda eredeti bejárata helyén Club Bellagio néven egy vadonatúj szórakozóhely nyitotta meg kapuit.

Csizmadia Ferenc mellett szintén a nyitás óta részese a Három Gúnár történetének Kovács István, majd két évvel később Csizmadia László és Nagy-Batiz Erzsébet is a szálloda munkatársa lett. Ők négyen 1995 végén saját gazdasági társaságot alakítottak azzal a céllal, hogy üzemeltetésre vegyék át munkahelyüket, 1999 óta teljes egészében a komplexum tulajdonosai és üzemeltetői. S ha már neveknél tartunk, a szálloda 25 éves történelmét kutatva meg kell említenünk még néhányat, akik nélkül ma nem lenne a Három Gúnár. Az építtető Barnevál igazgatója, Tobak István, és gazdasági igazgatója, Gulyás Gyula, valamint a Pusztatourist vezetője, Kovács Zoltán döntéseivel szintén nagyban hozzájárult a Három Gúnár sikertörténetéhez.

A Három Gúnár – míg az első időszakban az átutazó turizmus egyik kiemelt megállóhelye volt, addig mára – hét közben az üzletemberek, hétvégén pedig a családok szállodája. Mindeközben gasztronómiai szolgáltatásainak köszönhetően a kecskemétiek és környékbeliek számára is népszerű hellyé vált.

{module 221}