40 éves a Danubius Hotels Group!

A Danubius szállodalánc jubileumi sajtótájékoztatót tartott a Danubius Hotel Gellért szállodában a vállalat négy évtizedes fennállásának alkalmából.

 

{module 221}

A Danubius Hotels Group 1972 óta tökéletesíti és bővíti szolgáltatásait, hogy a vendégek a lehető legkomfortosabb körülmények között pihenhessenek, gyógyulhassanak szállodáiban. Az idei évben sokfelé találkozhatunk majd a szlogennel, miszerint a Danubius megsokszorozza vendégei élményeit. – születésnapja alkalmából kedvezményekkel, meglepetésekkel ajándékozza meg a hozzá betérőket. A jubileumi évre olyan változatos programokat szerveztek, amelyek a cég sokszínűségét hivatottak reprezentálni.

A Danubiust 1972 április 1-én alapították eredetileg gyógyszállodák üzemeltetése céljából Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Vállalat néven, amely mára Magyarország legnagyobb szállodaláncává nőtte ki magát.  A 46 szállodával, 4313 (2320 magyarországi, 1993 külföldi) dolgozóval üzemelő, 5 országában jelenlévő Danubius 40 esztendős története nyugodt szívvel elmondható, hogy Magyarország újkori történelmének részét képezi. Tulajdonosaik hosszú távú befektetőként teljesen elkötelezettek a gyógyturizmus és a medical wellness irányában és a nemzeti kincset jelentő épületek felújításában, állagmegóvásában.

„A Danubius gyógyhatalom, 40 éve a gyógyvizek szakértője – és nem csupán azért, mert szállodáink és fürdőink a természeti kincsek erejével segítenek a gyógyulni vágyóknak, hanem azért is, mert a természeti adottságokhoz emberi értékek is társulnak. Válogatott szakembergárda várja a gyógyulni és felfrissülni vágyókat.” – mondotta Dr. Deák Imre vezérigazgató. A Danubius nem közfürdőkre építette rá a szállodáit, hanem exkluzív környezetben külön gyógyászati részlegeket alakítottak ki, és erre fűzték rá az egyéb széleskörű szolgáltatásokat. A komplex szolgáltatások és fúziós termékek kialakításában élen járt a Danubius, ahogyan a fejlesztésekben is. A Danubiusnál már akkor elérhető volt a Medical Wellness, amikor még a fogalom meg sem született.

„A válság ellenére is fontosnak tartjuk szolgáltatásaink bővítését, házaink folyamatos fejlesztését.” – hangsúlyozta Dr.Deák Imre. ” Tavaly szeptemberben zárult le a másfél éves hévízi Aqua-project, melynek keretében európai uniós támogatással valósítottuk meg a kezelőkabinok, szaunák felújítását és bővítését, gyerekmedencék építését. Az év utolsó napján derült ki, hogy megnyertük a büki szállodánk fejlesztésére benyújtott pályázatot is, így az idei évben a szálloda All Inclusive rendszerűvé alakítása lesz a legnagyobb fejlesztésünk.”

A Danubius a kezdetektől innovatív vállalat volt, élen járt újdonságok bevezetésében és ez most sincs másként. A már említett Medical Wellness bevezetésén túl elsők voltak az All Inclusive és családbarát szolgáltatások bevezetésében Magyarországon (Hotel Marina). A különböző szállodatípusaikat elsőként sorolták különféle márkanevek alá (Danubius Health Spa Resort, Danubius Hotels, Classic Collection, a Danubius csoport egyéb tagjai: Radisson Blu, Hilton) valamint Healthy Choice márkanév alatt vezették be a bio-alapanyagokból készült egészséges ételkínálatot. A szállodavállalat most a környezetvédelmet tűzte a zászlajára: a Danubius Goes Green projektről részletek az alábbiakban találhatók.

„Ami a Danubius növekedési stratégiáját illeti, a gyógyászat és a nagy presztízsű fürdőhelyek szállodái adják a fő terjeszkedési irányt – külföldön is – a fejlesztési kötelezettségek vállalásával. Vállalatunknak köszönhető, hogy olyan csodálatos épületek, mint amilyen például a pöstyéni Thermia Palace vagy az Irma fürdő szecessziós épülete visszanyerik eredeti pompájukat! A Danubius mind a hazai mind határainkon túli fürdőhelyeken komoly léptékű fejlesztéseket hajtott végre, melyeknek köszönhetően az egykori szakszervezeti szanatóriumokra már egyáltalán nem lehet ráismerni.” – tudtuk meg Dr.Deák Imrétől.

A sajtótájékoztatón megszólaltak a Danubius csoport országainak képviselői is, röviden bemutatva a Danubius határainkon túli tevékenységét. A szlovákiai Pöstyénből Hans Dieter Bergmann, Director of Sales & Marketing, Londonból John H. Acton, General Manager, a romániai Szovátáról Fülöp Nagy János, vezérigazgató valamint a csehországi Marienbadból Patricie Irlveková, Director of Sales & Marketing vettek részt a sajtókonferencián.

{module 221}