Sikeres Facebook promóció

A nemzeti büszkeséget fókuszba helyező sörmárka legutóbbi kampánya a közösségi média valós erejére, az interakcióra épült. A kampány sikerét jelzi, hogy több mint 36 ezer fővel nőtt a Soproni Facebook rajongótábora és a különböző felületeken 4 millióan látták, ki milyen nemzeti értékre emelte poharát – írja a Marketing&Media.

 

{module 221}

A kampány erősségét két tényező adta: az egyik, hogy szervesen illeszkedett a Soproni gondosan felépített, nemzeti büszkeséget hangsúlyozó stratégiájába, a másik pedig, hogy a Facebook egyik alapvető erejét, a kétirányú kommunikációt használta ki. A sörmárka az applikációban arra kérte fogyasztóit, mondják el ők, mely nemzeti értékünkre a legbüszkébbek – fogalmaz az mmonline.

A kampánynak több újszerű eleme is volt: menet közben a főváros egyik forgalmas csomópontján, a Széll Kálmán téren több mint 20 ezer büszkeségkártyát vetítettek ki, ezzel még inkább buzdítva a fogyasztókat a részvételre; emellett a játék hagyományos tárgy- vagy pénznyeremény helyett ismertséget ígért a nyerteseknek.

A metódus egyszerű volt, de részletekig kidolgozott: a Soproni Facebook oldalán található „büszkeségkártyákon” bárki elmondhatta, kire vagy mire a legbüszkébb. A büszkeség-kártya megjelent mind a sörmárka, mind a rajongó üzenőfalán, ezzel értesítve annak saját ismerőseit is. Volt, aki a magyar nagymamákra emelte poharát, mert ők készítik a legfinomabb lekvárt a világon, és akadt olyan is, aki a horgászást emelte ki, mert jókat lehet sörözni közben.

Nem meglepő módon voltak, akik konkrét személyekre – mint például Széchenyi István, Albert Flórián vagy éppen Szekeres Pál –mások pedig gyermekeikre, szűkebb családjukra hívták fel a közösség figyelmét. A kártyákra szavazni lehetett és a tíz legtöbb szavazatot elnyert beküldő közül egy szakmai zsűri, előre meghatározott kritériumrendszer alapján választotta ki azt a három főt, akik most befejeződött tévékampányban mondhatták el, kire vagy mire emelik poharukat.

„A nemzeti büszkeségeink és az összetartozás olyan értékek, amelyek mindannyiunkban pozitív érzéseket keltenek. A Soproni hosszú távú márka-stratégiájában ezekre fókuszálunk, és ezt szeretnénk minden felületen testreszabott üzenetként átadni. A kampány amellett, hogy nagyon jó mutatókat produkált, aktivizálta fogyasztóinkat, akiknek a segítségével eljuttattuk az emberekhez: mindig van mire emelni a poharunkat.” – fűzte hozzá Tóth Gergely, a Soproni márka vezetője.

(forrás: mmonline)

{module 221}