IBEROSTAR Budapesten

A tizenöt országban jelenlévő és hetvenezer négy-öt csillagos szállodai szobával rendelkező 21300 munkatársat foglalkoztató IBEROSTAR megérkezett Budapestre, a Szabadság térre.

 

{module 221}

A lánc eddig elsősorban a spanyol nyelvterületen épített és működtet szállodákat, a tengerparti házak az üdülő kategóriák között rangot, minőséget jelentenek – szinte etalon – annak ellenére, hogy legtöbbjük négycsillagosként van besorolva.

Szállodáikat négy csoportra osztották, mint Golf, Meetings, Spa és The Grand Collection, ez utóbbiba tartozik a most megnyitott IBEROSTAR Grand Hotel Budapest is.
A Szabadság téri kétszáz éves műemléképületben működő szálloda az IBEROSTAR első városi boutique hotele.

A felújításnál teljes mértékben figyelembe vették a magyar műemlékvédelem elvárásait, és a homlokzatot egybeépítették a modern szárnnyal.
A példamutató rekonstrukció a budapesti történelmi negyed felújítását is méltón képviseli.

Az évente másfél millió vendéget fogadó hálózat 35%-a törzsvendég, a cég tavalyi bevétele 977 millió euró volt. Ami érdekes, hogy a vendégek legnagyobb számban németek, angolok és amerikaiak, a spanyolok csak az ötödik helyen állnak.
Ebben az évben még Spanyolországban, Kubában és Görögországban tervezik egy-egy új ház megnyitását.

A csoport üzletpolitikájának különlegessége, hogy a szobák értékesítése során elsősorban utazási irodákra építenek és csak másodsorban az online foglalási rendszerekre, amely a teljes hálózatra beérkező rendelések 10%-át teszi ki jelenleg.
A márka két reklámarca Antonio Banderas és Toni Nadal.

A budapesti szállóban Juan Carlos González vezetésével eredeti spanyol étterem működik, de az épületben helyet kapott egy törökfürdő is.

{module 221}