MSZÉSZ Kecskemét

Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége

Közel 300 résztvevővel tartották meg május 8 és 9-én a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének közgyűlését az újonnan épült kecskeméti Four Points by Sheratonban.

Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége

Kopocsy Andrea elnöki beszámolójában kiemelte az Artisjus-szal való tárgyalások fontosságát és a pénztárgépek cseréjével jelentkező a szállodákra háruló feladatokat és költségeket. Az elnök asszony beszámolójában szó esett a Hotelstars Union rendszer eddigi tapasztalatairól. Érdekes felvetésként hangzott el, hogy a jövőben a szállodák uniós pénzek segítségével csatlakozhassanak a rendszerhez, illetve ezekből újíthassák fel a szállodákat, a magasabb fokozat elérése érdekében.

Az ülésen részt vevő és felszólaló  Horváth Viktória turizmusért felelős helyettes államtitkár megfontolandónak és támogathatónak nevezte a felvetést, különös tekintettel arra, hogy most kezdődik a 2014 – 2020-as időszak pénzügyi támogatásainak elosztása, illetve ezek tervezése, de nem kizárt, hogy az idén lezáruló ciklus pénzmaradványaiból is kerül erre forrás. A helyettes államtitkár beszámolt arról is, hogy rövidesen létrehoznak egy SZÉP-kártya  Programirodát, amely feltehetőleg további forgalmat fog közvetíteni a szállodák felé.

***

Döntött a közgyűlés, hogy 2014-től már nem lesz tavaszi és őszi közgyűlés, hanem mindig csak egy őszi közgyűlés lesz és a tavaszi helyét régiós ülések veszik át.

***

2014-től nem az Év Szállodása díjat ítélik oda, hanem az Év Szállodája díjat lehet elnyerni. A díj odaítélését egy bizottság készíti elő, és a választmány hozza meg a döntését. A díjat minden évben február 1-jén adják át.

***

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége közgyűlésén díjazta a legszínvonalasabb szakdolgozatokat, melyekre a végzős hallgatók pályázhattak. A három díjazott a következő:

I. Varsányi Petra, BGF KVIK

Online értékesítési metódusok elemzése (angol nyelvű munka)

II. Juhász Nóra, Kodolányi János Főiskola

Az orosz turisták egészségturisztikai kereslete Magyarországon

III. Poór Adrienn, Pannon Egyetem Veszprém

Terítéken az egészségturizmus gasztronómiai kínálata büki szállodák példáján keresztül

*****

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége kecskeméti közgyűlésén új tagok felvételére is sor került, az alábbiak szerint:

Szállodák

Barack Hotel (Tiszakécske), ETO Park Hotel (Győr), Gunaras Resort SPA Hotel (Dombóvár-Gunaras), Hotel Kumánia (Kisújszállás), Hotel Nemzeti (Budapest), Mirage Fashion Hotel (Budapest), Park Inn by Radisson Budapest, Ózon Panzió és Vadászház (Nyíregyháza), Thermal Hotel balmaz (Balmazújváros).

Éttermek

Csokonai Étterem (Debrecen)

Oktatás

Budapesti Corvinus Egyetem

Társult tagok

AVA-PACK Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Győr), CAFFÉ  PERTÉ Kft. (Budaörs), CITY SIGHTSEEING Kft. (Budapest)., Poolking (Budapest), Team Magic Kft. (Siófok).

***

A közgyűlés végén átadták a Zöld Szálloda 2013-2014 díjakat

A 20 éve elindult program első három díjazottjai a következők:

Lánchoz tartozó hotelek

  1. Radisson BLU Béke Hotel (Budapest)
  2. Hunguest Hotel Pelion (Tapolca)
  3. Hunguest Hotel Forrás (Szeged)

Független szállodák

  1. Thermal Hotel Visegrád (Visegrád)
  2. Opera Garden Hotel & Apartments (Budapest)
  3. Courtyard by Marriott Budapest City Center (Budapest)