Nekünk a Balaton a Riviéra! – Balatoni hétvége a Hotel Gellértben

Április első hétvégéjén, 6-án és 7- én, amikor a Balatonnál és Budapesten is egyre jobban várja mindenki, hogy eljöjjön a nyár, a Gellért Hotelben beindul a szezon: a hotel naptárat és térképet félretéve a falai közé idézi a nyári Balatont.

Balatoni hétvége a Hotel Gellértben

A nyárváró program azt kívánja bemutatni, mennyire színes a gasztronómiai, turisztikai kínálat a magyar tengernél, és ehhez – a Magyar Turizmus Zrt. kampányához kapcsolódva – a szálloda 50 – 70 kiállítót hív meg a bor, a gasztronómia, és a vízi sportok képviselői, művelői közül. A meghívást egy válogatás előzte meg, a kiállítók megpróbálják saját termékeiken, programjaikon keresztül bemutatni a Balaton környékére jellemző, sokszínű kínálatot.

A hétvége programja

Az egész hétvégén zajlik a színes bemutató a bor és a gasztronómia, a vízi sportok, valamint a panziók és szállodák, nemzeti parkok képviselőivel, illetve programjaival a strandon. A strandbüféket a Hotel Gellért tölti meg balatoni fogásokkal, finomságokkal. A kínálatot meg lehet kóstolni, belekortyolni a jó borokba, mindehhez a pénztárnál váltható zsetonokkal történik a fizetés.

Minden, ami Balaton címmel előadásokat hallgathatnak a résztvevők különféle témájú, a Balaton régióhoz kapcsolódó érdekességekről a nap folyamán.

Lesz fürdőruha bemutató is, amelyen Léber Barbara, az elismert tervező nyári fürdőruha kreációit álomszép modellekkel mutatják be a nagyközönségnek.

Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar adja meg az alaphangulatot a Gellértben, például a „Nekem a Balaton a Riviéra” című dallal, és sok más rock and roll slágerrel, majd DJ Smash retro partyja várja a vendégeket az esti diszkóban, amely a forró balatoni éjszakákat idézi zenéivel.

A program során tombolasorsolás is lesz, számos értékes nyereménnyel.

Szenzációs összefogás a magyar gasztronómiában

Igazi különlegesség, hogy a Balaton régió öt legjobb étterme közös, 5 fogásos menüt tálal ebédre és vacsorára remek borsorral az ínyenceknek. Egyszerre kóstolhatjuk meg az öt kiváló étterem egy-egy fogását a különlegességek kedvelői.

A Vendéglőben a a Kistücsök (Balatonszemes), a Söptei (Csopak), a  Chianti (Veszprém), a Chateau Visz  (Visz) és a Kővirág –(Köveskál) éttermek séfjei  forgatják a fakanalat.

Vasárnap családi programokkal, vidámparkkal folytatódik a fesztivál, és a Balaton ízei Sunday brunchon annyit ehet mindenki, amennyit csak bír.

Bővebb információ és részletes program a www.nekünkabalaton.hu oldalon olvasható.