Saliris Resort**** nyitás

A Saliris Resort**** 2010. június 6.-ától fogadja vendégeitSe kőolaj, se földgáz! – 1961-ben még nem kis csalódottságot okozott a sós víz feltörése az Egerszalókiaknak, amikor abban reménykedtek, hogy a föld kincseire bukkanhatnak. Sokáig nem is értékelték a helyiek sokkal többre a sós vizet, minthogy egy kis betonteknőt eszkábáltak a hőforrás köré, – még a „strand” elnevezésre sem érdemesítették. Idővel, persze épült ide strandnak látszó valami is, de persze, még messze nem olyan rangú, mint amilyet Európa egyetlen sódombja érdemelt volna.

Magánbefektetői szándék és erőteljes pénzintézeti finanszírozás gerjesztett itt, a Mátra és a Bükk hegységek között, a Laskó patak völgyében, Egertől mindössze 6 km.-re olyan projektet, amely a megye eddigi legnagyobb beruházását indította el 2005.-ben. Eredményeként, a 17,5 hektáros területen készült el három évvel ezelőtt a 17 medencés thermal spa, most pedig a 203 szobás hotel, együttesen Saliris Resort – tá alakulva.

Ízlés dolga, hogy a teraszos épület látványa kinek áll közel a szívéhez. De a belsőtől már a legkritikusabbak sem vitathatják el azt a harmóniát, mely a természethez, a környezethez való idomulást, annak tiszteletét sugározza. A Saliris Resort**** nem trendi szálloda, – sokkal inkább a „békebeli” igényesség élhető meg benne: a meghatározó színek a természet, – főként a föld színei, a domináns anyagok elemien naturálisak, – és igencsak exkluzívak, hiszen használt itt a designer pakisztáni sótéglát, makaszár ébent, kézi készítésű egyedi tapétákat is.

A Saliris Resort**** 2010. június 6.-ától fogadja vendégeit, – elsősorban igényes pihenésre-, magas szintű rendezvényekre vágyókat. A 203 szoba összetétele: 190 standard szoba, melyből 50 összenyitható; 9 kis apartman; 1 elnöki lakosztály; 3 mozgássérült szoba.

A legváltozatosabb rendezvénykapacitást a 11 konferenciaterem biztosítja, összesen több, mint 700 bő befogadására alkalmasan.

Az egyidejűleg akár 1000 fürdőzőnek is helyet adni képes thermál fürdő vízfelülete összesen 1900 m², A 17 kül- és beltéri medence között van gyógyvizes ülőmedence, barlang medence, pezsgőfürdő, élménymedence, gyerekmedence, Kneipp-, visszhangmedence, – így nincs korosztály, mely ne találna itt magának vízi kikapcsolódást. A wellness központban hozzáférhető a legtöbb közismert szolgáltatás, de egyedülálló a szauna szeánsz fogalma: a vendégek jeges, sörös, mézes és tengeri sós ceremóniákat választhatnak.