Sanoma Media, mint szállásközvetítő

Ötven százalékos tulajdonrészt szerzett a Szallas.hu online szállásközvetítő oldalban a Sanoma Media Budapest Zrt. A tranzakció a vállalat azon stratégiáját követi, hogy folyamatosan erősítse a tranzakciós üzletágban elfoglalt pozícióját.

 

{module 221}

A Sanoma most megszerzett tulajdonrésze azt jelenti, hogy a Szallas.hu oldalt működtető céget közös irányítás alá helyezik, székhelye azonban változatlanul Miskolcon marad. Az akvizícióval a Sanoma igyekszik kihasználni a portfóliója által kínált szinergiákat az utazás és az egészségtudatos életmód között, amely utóbbi szegmensben a HáziPatika.com csoport, a Wellness és a Nők Lapja Egészség valamint a WellnessCafe révén havonta egymillió-ötvenezer felhasználót ér el. 

A Szallas.hu beillesztését a portfólióba tovább segíti, hogy a médiavállalat a női – az utazási döntéseket meghatározó – célcsoport elérésében piacvezető.Az akvizíció másik üzleti mozgatója a Sanoma piaci pozíciójának további erősítése az online szolgáltatások értékesítésének piacán, ahol már komoly erőt képvisel az Olcsobbat.hu és a Kirakat.hu ár-összehasonlító portálokkal, valamint a Profession.hu állásportállal.  

A Szallas.hu a legjelentősebb hazai online szállásközvetítő oldalként két év alatt érte el a piacvezető pozíciót. Hatalmas szálláshely-választékkal, több mint 6500 bel- és külföldi szálláshelyet üzemeltető partnerrel rendelkezik. Hazai vállalkozás, amelynek két ügyvezetője, Varga Zoltán és Dorcsinecz József a jövőben a Sanomával közösen irányítják a céget. A Szallas.hu tavaly kezdte meg működését a szomszédos országokban: ma Szlovákiában, Ausztriában, Romániában és Lengyelországban van jelen, a tervek között további terjeszkedés szerepel. 

Európa-szerte, így Magyarországon is, a válság ellenére fejlődik az interneten keresztül történő szállásértékesítés: itthon az online utazási irodák 2010-ben 620 ezer vendégéjszakát értékesítettek, ezzel komoly hatást gyakoroltak a belföldi turizmus dinamikájára , ráadásul a régiós versenytársakkal (Bécs, Prága) összehasonlítva, Budapesten a legmagasabb az online foglalások aránya.

{module 221}