Töretlen a BWI: +79.000 vendégéjszaka

Minden eddigi BWI kampány eredményét túlszárnyalva, összesen több mint 79.000 vendégéjszakát generált a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében immár hatodik alkalommal megvalósult Budapest Winter Invitation (BWI) téli forgalomélénkítő akció. A kampány ideje alatt – 2011. november 15. és 2012. március 31. – különleges kedvezményekkel invitálták a külföldi utazókat fővárosunkba.

 

{module 221}

A három vagy négy éjszakára érkező vendégek a mellett, hogy az utolsó éjszakát ingyen kapták, további kedvezményeket is igénybe vehettek a kuponokból álló BWI voucher segítségével. A nemzetközi piacon is versenyképes BWI kampánycsomag ingyenes fürdőlátogatást is tartalmazott, amelyet a BWI keretében érkezett közel 20.000 vendég több mint negyede vett igénybe. A kampány során alkalmazott változatos marketing eszközök hatékonyságát mutatja többek között, hogy az Expedia és Hotels.com nemzetközi piacvezető utazási portálok 58 millió megjelenést generáltak.

A BWI kampány – melynek célja ezúttal is Budapest, mint vonzó turisztikai desztináció népszerűsítése, valamint a főváros utó- és előszezoni vendégforgalmának növelése volt – sikere töretlen. A promóció ideje alatt, a BWI akcióban részt vevő szállodákban regisztrált vendégforgalmi adatok bővülése mellett ezt bizonyítja, hogy évről évre nő a „visszatérő” partnerek száma.

A 2011/2012-es marketingakció 54 szálloda, a Magyar Turizmus Zrt., a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ), a Budapest Airport Zrt., a BTDM Budapest Turisztikai Desztináció Menedzsment Nonprofit Kft., a Budapest Gyógyfürdői Zrt., az Expedia és Hotels.com nemzetközi piacvezető utazási portál, a Legenda Kft., továbbá a Wizz Air légitársaság és a Sixt autókölcsönző széleskörű szakmai együttműködésében valósult meg.

A hatodik BWI promócióhoz a világ egyik dinamikusan növekvő nemzetközi szállásfoglalási weboldala, az agoda.com is csatlakozott.Az akcióban részt vett szállodák és egyéb szolgáltatók körében végzett felmérés szerint a legtöbb partner szerint jó ötlet a BWI, és többségük máskor is részt venne hasonló, Budapest forgalmát élénkítő akcióban.

A BWI akció folytatódik: az MT Zrt. már megkezdte a hetedik BWI kampány előkészítését.

A kampány lezárását követően a Magyar Turizmus Zrt. ezúttal is online kérdőíves felmérést végzett a Budapest Winter Invitation akcióban részt vevő szállodák és egyéb szolgáltatók körében. A partnerek nagy arányban kitöltötték a kérdőívet: az 54 szálloda közül 44-en, a hat szolgáltató közül öten adtak a felmérésen keresztül visszajelzést tapasztalataikról. A válaszadók között 7 ötcsillagos, 21 négycsillagos és 14 háromcsillagos ház képviseltette magát. A válaszadó szállodák 84,1%-a korábban is részt vett az akcióban, és megállapítható, hogy 2006 óta évről évre nő a „visszatérő” partnerek száma. A legtöbb BWI vendég Németországból, Olaszországból és Nagy-Britanniából érkezett.

A szállodák visszajelzései szerint a vendégek lakóhely szerinti összetétele szállodánként eltérő volt. Őket az észak-európaiak, a franciák és az osztrákok követték. Spanyolországot jellemzően a 3-4. helyen említették, de belga, cseh, holland, horvát, lengyel, román, svájci, szlovák, szlovén, orosz és amerikai, sőt magyar vendégekről is beszámoltak az akcióban részt vevő partnerek. A 2011/2012. évi BWI kampány során a 3=4 akció népszerűbbnek bizonyult (77,5%-os említés) a szállodák körében, mint a 2=3 akció (70,0%). (2010-ben a 2=3 akció volt kedveltebb, 2011-ben a két akció népszerűsége teljesen megegyezett a szállodák körében.) 

A kiemelt partnerek kedvezményeit ez alkalommal is voucher formájában vehették igénybe a vendégek. A voucher formáját, kivitelezését és tartalmát egyaránt megfelelőnek tartották a szállodák. A szállodák visszajelzései alapján, az akció keretében érkező vendégek az idei promóció során nagyobb érdeklődést mutattak (legalábbis a recepción) a szállodán kívüli programok iránt, mint az előző kampány idején.

{module 221}