Új City Hostel nyílt Budapesten

Bécs, München és Berlin után már Budapesten is várja a vendégeket a Wombats City Hostel. A Király utcában megnyílt épületben 112 szobát alakítottak ki, amelyekben összesen 461 szálláshelyet kínálnak. A budapesti hostel, a lánc többi tagjához hasonlóan saját womBarral rendelkezik, amely az egész világból érkező vendégkör kedvelt találkozóhelyéül szolgál.

 

{module 221}

Az alapítók – Sascha Dimitriewicz és Marcus Prachinger – sokáig saját maguk is turistaként járták a világot, így pontosan tudták, hogy milyen igényei vannak a vendégeknek. Az óriási növekedésnek örvendő ifjúsági turizmus sikerén felbuzdulva, 1999-ben nyitották meg az első wombats City Hostelt Bécsben, a Westbahnhof közelében.

Mi a Wombat?
Az alapítóknak volt egy barátjuk Melbourne-ben, aki sajnos egy baleset következtében elhunyt. Szerette a wombatokat, az ausztrál erszényes állatokat, és volt egy álma, hogy alapít egyszer egy saját hostelt, amely a „wombats hátizsákos“ (wombats Backpackers) nevet fogja viselni. Az elnevezés az ő emlékét idézi.

A wombats City Hostels sikere olyan tényezők egyedi párosításának köszönhető, mint a szálláshelyek központi fekvése, a kellemesen berendezett szobák, ahol a stílus és a minőség jól megfér a kedvező árakkal, valamint a lelkes személyzet, amely gondoskodik arról, hogy mindenki jól érezze magát. A wombats sikerét jelzi, hogy 4 éven keresztül elnyerte a „világszerte legjobb Hostel-szállodalánc” címet.

Budapesten a Király utcában egy korábban 4 csillagos szállodaként müködő épületet vettek át, és alakították át úgy, hogy megkapja a wombats stílus jellegzetességeit. A Király utcai épület eredeti külső homlokzata azonban érintetlen maradt.

A tulajdonosok szerint az un. „Hostel-életérzés” egy filozófiát jelent. Itt a világ minden szegletéről a legkülönfélébb emberek találkoznak, élnek át közösen élményeket, amelyek összekötik az utazás csodáit és mélypontjait egyaránt.

Egy éjszakára, egy fő már 12 euroért megszállhat a Wombats City Hotelben, sőt Budapesten a bevezető ár 8 euro egy éjszakára, a többágyas szobában, kétágyas szobát pedig már 15 euroért kivehet a szállást kereső turista.

{module 221}