Zöld Danubius

A Danubius számára a hagyományok megóvása mellett a legnagyobb érték a környezet megóvása. A természet kincseit (termálvíz, iszap, gáz, zöld környezet) a Danubius nemcsak kiaknázza, de gondoskodik az utánpótlásról is. Nemcsak a vendégeit gyógyítja, de környezetünket is.

Zöld Danubius

A Danubius Hotels Group az első hazai szállodalánc, amely teljességgel elkötelezte magát a környezettudatosságnak. A fenntartható, felelősségteljes, környezetbarát zöld szállodai kultúra kialakítása már nem kérdés – e szemlélet a Danubiusnál egyre inkább beépül a mindennapokba.

A környezettudatos üzemeltetéstől a környezettudatos gondolkodás fejlesztéséig a Danubius már számos lépést megtett, így például bevezette a zöld üzemeltetési sztenderdeket, környezetvédelmi kártyákat helyezett el a vendégszobákban, alkalmazza a szelektív hulladékgyűjtést, perlátorokkal, önelzárós csaptelepekkel gondoskodik a víztakarékosságról, folyamatosan átáll az energiatakarékos izzókra.

Magyarországon elsőként a BW Hotel Hungaria-ban állítottak üzembe automata komposztálót, amely a biológiai lebomló hulladékból értékes komposztot állít elő.

Kiemelten Zöld szállodáik: Danubius Hotel Flamenco (1999 óta), BEST WESTERN Hotel Hungaria, Hotel Budapest, Radisson Blu Béke Hotel

Egyre több munkatársuk lelkes követője és támogatója a BAM mozgalomnak (Bringázz a Munkába), ahogyan más Danubius házak és a központi dolgozók egy része is – csupán a tavaszi kampány során dolgozóik összesen 1749 km-t tekertek.

Danubius Családi Zöld Nap – hagyományteremtő  céllal a nagyközönség számára 2012-ben került először megrendezésre a Flamenco szállodát övező zöld területeken „Élj környezettudatosan, pihenj zöldben!” mottóval. Sikerült különleges, a megszokottól eltérő edukatív, ám mégis szórakoztató program kínálatot kialakítani olyan közreműködő partnerekkel, mint a WWF Magyarország, a Budai Sas-hegy Természetvédelmi terület, a Budai Arborétum, a Magyar Madártani Egyesület, az Öko-Pack Játszóház, Szépművészeti Múzeum. A rendezvényre 1500-an látogattak el és pozitív sajtóvisszhangot generált. A nagy sikerre való tekintettel a Danubius az idei évben is folytatja a hagyományt.

A Danubius tervezi, hogy a WWF Magyarországgal együttműködve vidéki szállodákban is kialakít WWF Zöld szobákat.