A luxusszállodák a fenntarthatóságra összpontosítanak

Utazás, szálloda, turizmus

A Communications Specialist kommunikációs technológiai vállalat által megbízott új globális kutatás szerint a magas szintű luxusszállodák vezető tisztségviselőinek 94%-a úgy véli, hogy a szektor a következő három év során fokozni fogja a fenntarthatóságra való törekvést- közülük 22% úgy gondolja, hogy drámai növekedés következik be ezen a területen.

Ennek részeként 46% úgy véli, hogy a szektorban jelentős mértékben megnő majd a helyi beszállítókkal való együttműködésre való összpontosítás, és további 44% szerint enyhe növekedésre számíthatunk ezen a területen. A válaszadók 84%-a növekedést vár a luxusszálloda szektorban a megújuló energiák felhasználásában, és 86% szerint a szektorban növekszik majd a felesleges műanyagok eltávolítására irányuló törekvés a működésükből 2026-ig.

A megkérdezett luxusszállodák vezetőinek 28%-a szerint erős fenntarthatósági hátterűnek lenni ma már rendkívül fontos a foglalások megszerzéséhez, míg további 68% szerint ez viszonylag fontos.

Kevin Buchler, a Communications Specialist Ltd vezető marketingigazgatója elmondta: „A magas szintű luxusszállodapiacnak igen kritikus ügyfelei vannak, és sokan közülük egyre inkább szeretnék tudni, hogy a szállodák, amelyekben megszállnak, rendelkeznek-e ESG minősítéssel. Kutatásunk azt mutatja, hogy a luxusszálloda szektor jelentős beruházásokat eszközöl ezen a területen, és egy szálloda sikere szempontjából kulcsfontosságúvá vált a fenntarthatóságra való erős összpontosítás.”

A Pure Profile független kutatási ügynökség által elvégzett felmérést a Communications Specialist Ltd megbízásából végezték el, melynek során 50 olyan vezető tisztségviselőt kérdeztek meg a luxus, magas színvonalú szállodaláncok közül, amelyek éves bevételük tekintetében 4 milliárd dollárt értek el. Ezek a szállodaláncok Ázsiában, Afrikában, Európában, az Egyesült Államokban és Dél-Amerikában működnek.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .