Harmadik helyezett a kézműves flamand csoki

fagylaltok, év fagylaltja verseny - gasztronómia

FrieslandCampina-bronzérem az Év Fagylaltja versenyen

Idén 25. alkalommal választották meg hazánkban Az Év Fagylaltját, és a negyedszázados jubileum a FrieslandCampania Hungária számára különösen emlékezetesen alakult. Csokoládé kategóriában Ipacs Balázs, professzionális tejszínek és vajak gyártójának, a Debic cukrászati tanácsadója nyerte el a bronzérmet. A magyar kézműves fagylaltok népszerűsítését célzó, július elején zajló versenyt a Magyar Cukrász Ipartestület szervezte, a szakértő zsűri a legkülönlegesebb alkotásokat díjazta.

A „hagyományos” és „mentes” mellett idén a csokoládé világnapja alkalmából külön „csokoládé” kategóriát is meghirdetett a Magyar Cukrász Ipartestület a júliusi Év Fagylaltja versenyen.

A csokoládé kategóriában a FrieslandCampina Hungária színeiben induló Ipacs Balázs a fényesen csillogó bronzérmet vihette haza. A Debic cukrászati tanácsadója Flamand csokoládé fantázianevű fagylaltjával érte el a kimagasló eredményt.

„A világon a legnépszerűbb fagylaltíz a csokoládé, ezért ha valaki csokiból képes maradandót alkotni, akkor más ízekben is erős lehet. Az anyagválasztásban az egyik biztos pillért a Debic Scoop Ice alapja jelentette. A Debic kézműves fehér fagylalt alapját saját csokoládészósszal vegyítettem, mely megalapozta a jeges finomság kiváló krémességét”- hangsúlyozta az idei megmérettetésen harmadik helyet kiérdemlő Ipacs Balázs, a FrieslandCampina Hungária szakembere.

fotó: Magyar Cukrász Ipartestület

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .