Innováció és Gasztronómia pályázat

pénzügyek, pályázatok, finanszírozás

Újítások az élelmiszeriparban a HighFive Projekt keretében

Az élelmiszeriparban bekövetkező technológiai változások, valamint az új kihívásokra való gyors és hatékony reagálás ma már elengedhetetlen. Az innováció és az élelmiszeripar találkozási pontján érdeklődő vállalkozásoknak most egy kivételes lehetőségük nyílik részt venni az első nyitott pályázati felhíváson a HIGHFIVE projekt keretében. Ebben a pályázati kiírásban 900.000 euró áll rendelkezésre, hogy 15 kis- és középvállalkozás (KKV) számára finanszírozza az innovatív projekteket. A pályázatot azzal a céllal hozták létre, hogy támogassa az új régiókon, és szektorokon átívelő értékláncok kialakulását a Twin Transition és az Industry 5.0 irányelveinek megfelelően.

A pályázatra benyújtott projekteknek egy vagy több digitális prioritást kell célul kitűzniük. Ide tartozik például a szenzorok telepítése a valós idejű kritikus vezérlési paraméterek monitorozásához, a szenzorok integrálása és implementálása a meglévő infrastruktúrába, valamint az okos adatkezelés és elemzés. Ezeknek a lépéseknek a célja az adatok átalakítása információvá és végül cselekedetté, valamint az élelmiszeripari vállalkozások közötti együttműködés és az élelmiszerértékláncban való interoperabilitás elősegítése.

A pályázat fő jellemzői

  • Pályázat beadásának időszaka: 2023. június 15-től 2023. augusztus 31-ig, CET (közép-európai idő) időszámítás szerint 17:00 óráig.
  • Innovációs projekt célja: olyan tevékenységek támogatása, amelyek már kifejlesztett és tesztelt digitális megoldásokat, termékeket, folyamatokat, szolgáltatásokat vagy technológiákat (TRL 6-9) mutatnak be egy valós élelmiszer-feldolgozási környezetben.
  • Célcsoport: Élelmiszer-feldolgozó kis- és középvállalkozások, digitális megoldásokat és technológiákat nyújtó KKV-k a HIGHFIVE konzorcium által lefedett régiókból.
  • Tevékenységek: A tesztelt digitális megoldás, termék, folyamat, szolgáltatás vagy technológia valós környezetben történő implementálása.
  • Pénzügyi támogatás: legfeljebb 60.000 euró KKV-ként, legfeljebb 120.000 euró projekt szinten.
  • Projekt időtartama: legfeljebb 12 hónap.

Az összes információ, ideértve a jogosultsági kritériumokat és a tevékenységeket is megtalálható a „Felhasználási feltételek” dokumentumban. Minden pályázatnak a HIGHFIVE pályázati sablonját kell használnia. További információért forduljon a „Felhasználási feltételek” dokumentumban felsorolt regionális kapcsolattartóhoz, vagy közvetlenül a nyitott hívás menedzseréhez, Simon Maas-hoz (s.maas@agrifoodcapital.nl).

Ez a pályázati lehetőség nem csupán pénzügyi támogatást nyújt a vállalkozásoknak, hanem elősegíti a digitális innovációk gyakorlati alkalmazását az élelmiszeripari folyamatokban. Ezáltal új lehetőségek nyílnak meg az élelmiszeriparban, amelyek segíthetik a hatékonyság növelését, a minőség javítását és a versenyképesség erősítését. A HIGHFIVE projekt nyitott hívása egyben hídként szolgál a tradíció és az innováció között, ahol a gasztronómia és a technológia együttesen formálhatják meg a jövő élelmiszeriparát.

Innováció és Gasztronómia pályázat

Bővebb információ: HighFive honlap

Open Call manager
Simon Maas
+31 620 20 92 52
s.maas@agrifoodcapital.nl
AgriFood Capital
Agri&Food Plaza,
Onderwijsboulevard 225
Postbus 315, 5201 AH ’s-Hertogenbosch
Hollandia

Beadási határidő: 2023. augusztus 31.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .