Új fényben ragyognak a HotelStars csillagok

HotelStars

A megújult követelmények révén a Hotelstars Union korszerű és átlátható csillagbesorolási rendszert kínál Európa több, mint 22.000 minősített szállodájában, 1,2 millió szobához. A Hotelstars rendszer szerint a szállodák kategorizálása 2010 óta azonos alapelvek alapján, közérthető és egységes módon valósul meg.

A Hotelstars Union (HSU) a szállodák minősítési követelményeit – azok fejlesztése és korszerűsítése érdekében – a vendégek igényeinek és a piaci követelményeknek megfelelően ötévente felülvizsgálja és megújítja. „Több mint 18 hónapos intenzív munka eredményeként sikeresen befejeztük a jelenlegi kritériumkatalógus megújítását. Ez egy kihívásokkal teli folyamat volt, amelyben mind a 17 HSU tagország helyzetét figyelembe véve kellett összehangolni a követelményeket. Sok országban a szállodák besorolása – jelentős történelmi háttérrel – hagyományokhoz kapcsolódik, tehát gyakran nem könnyű új tereket feltörni „- magyarázza Jens Zimmer Christensen, a HSU – és egyben a HOTREC – elnöke, megköszönve minden résztvevő országnak a konstruktív munkát.

Az új kritériumlista rugalmasabbá és átláthatóbbá vált, a követelmények száma 270-ről 247-re csökkent. A megújítás nemcsak megnyitotta a rendszert a modern szállodai koncepciók számára, hanem elősegíti a mindenütt jelenlévő digitalizáció útját a szállodákba – a vendég számára a recepción, a közösségi terekben illetve a szobákban található modern kommunikációs technológia, szórakoztató elektronika vagy informatikai támogatású ön-be- és kijelentkezési lehetőségek által.

A fenntarthatóság szempontjai szintén nagy szerepet játszottak a megújítási folyamatban, így az új kritériumkatalógus arra ösztönzi a minősített szállodákat, hogy csatlakozzanak és használják a fenntarthatósági megjelölést illetve tanúsítványokat. Ez ösztönöz pl. az elektromos járművek töltőállomásainak telepítésére és kevesebb műanyag csomagolás használatára, valamint lehetőséget ad a vendégek számára, hogy jelezzék a napi takarítás illetve az ágyneműk cseréje mellőzésének igényét.

A COVID 19 válság miatt a tisztasági és higiéniai intézkedésekkel kapcsolatban sajátos kötelezettségek lehetnek érvényben a HSU tagországaiban. A tisztaság és a higiénia – amely már az 1 csillagos kategóriától kezdve előfeltétel és alapvető követelmény – mindig is nélkülözhetetlen részét képezte a HSU csillagbesorolási rendszernek.

Az új kritériumokról és a megfelelő pontrendszerről a HSU mind a 17 tagállama megállapodásra jutott, a tagországoknak legkésőbb 2021. január 1-ig van idejük bevezetni az új követelményeket.

„A Hotelstars Union egy igazi sikertörténet, amelyet tovább kell erősítenünk és hirdetnünk, mint Európa megbízható szállodabesorolási márkáját egy 180 millió lakosú piacon. A HSU nemcsak megerősíti Európa, mint utazási célpont szolgáltatásminőségét, hanem erősíti a kis családi vállalkozásokat is teljesítményük és a nemzetközi verseny szempontjából, ami ebben a kihívásokkal teli időszakban sokkal fontosabb, mint valaha”- összegzi a HSU és a HOTREC elnöke.

Az új követelménylista elérhető a www.hotelstars.hu honlapon.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .