1000 indok az őszi Balaton mellett

Balaton, Badacsony, turizmus

Elindult a VisitBalaton365 őszi, belföldi nagyközönséget célzó forgalomélénkítő kampánya

A Balaton környéke nemcsak a nyári szezonban, hanem az év minden időszakában varázslatos élményeket kínál. Ezt bizonyítja a most elindult „1000 indok az őszi Balaton mellett” elnevezésű forgalomélénkítő kampány is, amelyet Princzinger Péter, a VisitBalaton365 Nkft. ügyvezetője jelentett be csütörtökön egy Balatonőszödön tartott sajtótájékoztatón. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a Balaton és környéke őszi és téli lehetőségeire, így ösztönözve az évszakhoz köthető turizmus fellendítését – tájékoztatott az MTI.

Négyévszakos Balaton

A kampány szorosan kapcsolódik a napokban elindult új weboldalhoz, amely az egész évre kiterjedő balatoni kínálatot mutatja be. Az oldalon mintegy 1500 szolgáltató ajánlata érhető el, valamint 80 fesztivál és rendezvény szerepel a kínálatban, így igazolva, hogy a Balaton nemcsak nyáron érdemel figyelmet. A honlap a VisitBalaton365.hu érhető el. Princzinger Péter hangsúlyozta, hogy a kampány célja a térség turizmusának élénkítése a főszezonon túl is és ehhez várják a szolgáltatók széleskörű csatlakozását. „A Balaton sem ősszel, sem télen nem zár be” – emelte ki a vezérigazgató.

A Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ) való együttműködésük részeként 2019 óta folyamatosan dolgoznak a Balaton négyévszakos kínálatának fejlesztésén, ennek keretében jött létre a BalatonBike365 márka is. Ez a rendszer térségi szintű látogatómenedzsmentet nyújt, és idén már nemcsak a biciklis lehetőségekre, hanem a teljes balatoni turisztikai kínálatra is fókuszálnak. A cél, hogy a látogatók minden évszakban megtalálják a számukra vonzó programokat és szálláshelyeket, miközben a helyi szolgáltatók szakmai támogatásban részesülnek.

Fókuszban a balatoni kínálat frissítése

Csendes Olivér, a Visit Hungary Nzrt. vezérigazgatója hozzátette, hogy az elmúlt időszakban a Balatonon jelentős fejlesztések történtek, amelyek a régió turizmusának színvonalát emelték. A Kisfaludy Programban megvalósult 17 ezer fejlesztés 30 százaléka a Balaton térségét érintette, ami azt mutatja, hogy a térség kiemelt figyelmet kapott a fejlesztési stratégiákban. A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 célkitűzése, hogy a szezonális vendégforgalom ingadozásait csökkentse, így az ősz és a tél is vonzó legyen a látogatók számára.

A vezérigazgató azt is kifejtette, hogy a jövőben még nagyobb hangsúlyt kap a balatoni kínálat frissítése, különös tekintettel a gyógyfürdőkre és a szabadidős tevékenységekre. „A magyar tenger minden évszakban érdemes a felfedezésre, újrafelfedezésre” – mondta, hangsúlyozva, hogy az új kampányok célja a Balaton belföldi és külföldi vonzerejének növelése.

Gasztronómia és lassú turizmus

A Balaton gasztronómiai kínálata is reflektorfénybe kerül az őszi kampány során. Csapody Balázs, a neves Kistücsök étterem tulajdonosa elmondta, hogy az elmúlt években a balatoni gasztronómia látványos fejlődésen ment keresztül. Számos balatoni étterem szerepel a Michelin Kalauzban, a Michelin Guide-ban, ami nemcsak a helyi gasztronómia elismerése, hanem annak a jele is, hogy a Balaton már nemcsak a nyári fesztiválokról és strandokról szól, hanem a minőségi étkezési élményekről is. Csapody úgy véli, hamarosan akár Michelin-csillagot is kiérdemelhet egy balatoni étterem, amely tovább növelné a régió nemzetközi hírnevét.

Szabó Lajos, a BalatonBike365 déli területének vezetője, az ökoturizmus fontosságát hangsúlyozta. Szerinte a balatoni turizmus célja nemcsak a vendégforgalom növelése, hanem egy fenntarthatóbb, „lassú turizmus” kialakítása, amely figyelembe veszi a térség természeti értékeit. Ez az irányvonal az állat- és növényvilág védelmét helyezi előtérbe, tiszteletben tartva a helyiek és a természetjárók érdekeit.

Balatoni összefogás és jövőbeli kilátások

A VisitBalaton365 kampány nemcsak a vendégek, hanem a szolgáltatók számára is fontos üzenetet hordoz: a Balaton térségének fejlesztése és népszerűsítése csak összefogással érhető el. A kampány azzal a céllal jött létre, hogy egy egységes, élményalapú termékcsomagot hozzanak létre, amely minden évszakban vonzó lehet az utazók számára.

Az ősz tehát nemcsak a természet változását, hanem a balatoni turizmus új korszakának kezdetét is jelenti. A „1000 indok az őszi Balaton mellett” kampány remélhetőleg nemcsak a látogatók számát növeli, hanem hosszú távon hozzájárul a Balaton mint egész évben vonzó úti cél fenntartható fejlődéséhez is.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .