DerTour

Európában másodikként, Magyarországon is bevezeti Premium Partner programját a kontinens legnagyobb tour operátorai közé tartozó DerTour. Az egyénre szabott utazási termékek piacának meghatározó szereplője, az évi 4.5 milliárd euro forgalmú REWE csoport tagja.

 

{module 221}

Michael Frese az 1.8 milliárd euro forgalmú DERTOUR GmbH CO Kg. ügyvezetője szerint, a gazdasági válság hatásait a nyugat-európai utazási piac gyakorlatilag már kiheverte. Jellemző adat: a társaság idén, az előrejelzések szerint, két százalékkal a tavalyi rekord forgalmat is túlszárnyalja. Ciprus és Görögország kivételével mindenütt növekedést értek el. A nyár nagy slágere a német piacon továbbra is a mediterrán térség, azonban jelentősen emelkedett a foglalások száma Írországba, Izlandra és a skandináv országokba. A jelentős – akár 50 százalékos –, előfoglalási kedvezménnyel meghirdetett téli szezonban, hat százalékos növekedést mutatva, Mauritius, Sri Lanka, a Seychelle-szigetek és a Maldív-szigetek iránt mutatkozik a legnagyobb kereslet.

A németországi tendenciák egyértelműen azt mutatják, hogy az internetes foglalások térnyerése után ismét növekszik a hagyományos utazási irodák forgalma. A jól behatárolható célcsoportoknak – például golf, aktív, családi utakat keresőknek –, szóló katalógusoké és termékeké a jövő. Az utazók azért választják egyre nagyobb számban ismét az irodákat, mert ott egyszerre találnak széles választékot és szakérői segítséget. Emellett, az esetleges utas panaszok tekintetében is gyors megoldást kapnak.

A szakember szerint, ha tekintetbe vesszük a nyugati országok utazóinak arányát, az elkövetkező években Kelet-Európában is jelentős fejlődés várható a piacon. Erre is alapozva született meg a DerTour Premium Partner programja, amelyet közvetlenül az osztrák piac után, Magyarországon vezet be a társaság. A DerTour Hungária a legdinamikusabban fejlődő partnerei számára nyújt a képzést is magában foglaló szakmai és márkatámogatást. Ennek keretében a Dertour Reiseakademie Program is megnyílik a magyar szakemberek előtt. A tervek szerint tíz partnerre bővülő program első partnerei a WINAIR TRAVEL 2000 Utazási Iroda Kft., a For TWO Utazási Iroda, a Blaguss Utazási iroda és a Travel del Mar Kft.

{module 221}