Elindult a 178. balatoni hajózási szezon

Bahart hajózás, Siófok, Balaton - turisztika

Hivatalosan is elindult a 178. balatoni hajózási szezon. A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) négy vadonatúj hajóját avatták fel ünnepélyesen ebből az alkalomból Siófokon, tájékoztatott az MTI.

Az eseményen jelenlévők kiemelték a hajózási szektor és a turizmus fontosságát az ország gazdasági fellendülésében. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kiemelte, hogy a turizmusnak kulcsszerepe van a nemzetgazdaság növekedésében, hiszen több mint 10 százalékát adja az ország GDP-jének és közvetetten vagy közvetlenül 400 ezer embernek nyújt megélhetést.

A Bahart által 5,7 milliárd forintból beszerzett négy új hajó jelentős fejlődést ígér a balatoni turizmusnak. A társaság vezetője, Veigl Gábor elmondta, hogy ezek a hajók Közép-Európa legkorszerűbbjei közé tartoznak. Kiemelte a hajók környezetbarát mivoltát, valamint a legújabb technológiák alkalmazását a műszaki megoldásokban, amelyek az utasok igényeit szem előtt tartva készültek.

Az új hajók nemcsak a kényelmet és a biztonságot növelik, hanem a turizmus különféle ágazataira is kiterjesztik szolgáltatásaikat. A nagyobb kerékpárszállító kapacitás például a bicikliturizmus népszerűségének növekedésére reagál a Balaton körüli régióban.

A Bahart vezetője továbbá elmondta, hogy a társaság kiemelt figyelmet fordít a régi hajók megőrzésére és felújítására is. Ez a nosztalgikus élmény hozzáad az utazók élményeihez, miközben a modernizáció előrehalad.

A jövő terveiről szólva Veigl Gábor kiemelte a kompkikötők fejlesztését, amelynek előkészítése már megkezdődött. Ez az újabb beruházás a Bahart szilárd elkötelezettségét jelzi a balatoni hajózás fejlesztése iránt.

Az idei év ígéretes kezdete az első negyedév eredményei alapján, amelyek kiemelkedő növekedést mutatnak a turizmusban. A következő hónapokban várhatóan további rekordok dőlhetnek meg, miközben a Balaton és környéke egyre vonzóbbá válik mind a belföldi, mind a nemzetközi turisták számára.

A fotón a Bahart új, Tomaj elnevezésű katamaránja felavatása napján, a 178. balatoni hajózási szezon kezdetén a siófoki hajóállomáson 2024. március 28-án. Vasvári Tamás / MTI

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .