Esztergomban átadták a kertvárosi kerékpárútat

kerékpárút, turisztika

Az új kerékpárút biztonságosabbá teszi a turistaútvonalakat is

Esztergomban elkészült egy hét kilométeres kerékpárút, mely a város központját a kertvárosi településrészzel köti össze, így a kerékpárosoknak már nem kell a forgalmas 111-es úton haladniuk. A Mária Valéria hídtól egészen a Palatinus-tóig biztonságosan eljuthatnak biciklivel. A fejlesztést közel egymilliárd forint európai uniós és állami támogatásból finanszíroztak.

A kerékpárút mintegy két kilométeres szakasza vasúti töltés mellett, belterületen, de lakatlan, erdős környezetben vezet. A közlekedők biztonságát elősegítendő, itt közvilágítást is kiépítettek. Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere elmondta, hogy az új kerékpárút kiemelkedő fontosságú a turizmus szempontjából. A tervezett hálózat a jövőben a Tát és Esztergom közötti szakasszal is bővülhet, ezáltal további lehetőségeket teremtve a kerékpáros turisták számára.

Az Esztergomi önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatainak keretében összesen 14 projektet valósított meg, amelyekre összesen 5 milliárd 38 millió forint támogatást nyertek el. A TOP Plusz pályázatain további több mint 6,5 milliárd forint támogatást nyert a város, melyből 1,5 milliárd forint fordítható közúthálózati és közlekedést érintő fejlesztésekre. Ezek az újítások nemcsak a helyi lakosoknak, hanem a turistáknak is élvezetes és biztonságosabb környezetet biztosítanak, amikor felfedezik Esztergom környékét két keréken.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .