Fejlesztések és új utasbiztonsági eszközök a debreceni repülőtéren

új utasbiztonsági eszközök a debreceni repülőtéren

Debrecen repülőtere egyre inkább kiemelkedő szerepet játszik a város gazdasági fejlődésében. A város polgármestere, Papp László, sajtótájékoztatón ismertette az új intézkedéseket a helyi repülőtéren, a legújabb fejlesztéseket a repülőtér utasbiztonságának növelése érdekében.

Az egyik legfontosabb fejlesztés két új, úgynevezett kétnézetű kézipoggyász ellenőrző röntgenberendezés telepítése. Ez a berendezés 30 százalékkal növeli az áteresztő képességet az ellenőrző pontokon, ami gyorsabb és hatékonyabb utasbiztonsági ellenőrzést tesz lehetővé.

A másik intézkedés a faladott poggyászok ellenőrzését szintén modern és hatékony berendezések végzik majd, amelyek 50 százalékos kapacitásbővítést eredményeznek ezen a területen. Ez az újítás hozzájárul az utasbiztonság növeléséhez és a repülőtér hatékonyabb működéséhez.

Papp László polgármester továbbá bejelentette, hogy az utasterminál bővítésére kiírt közbeszerzés megjelent az EU-értesítőben. Ennek részeként a jelenlegi utasterminál átriumait bővítik ki, és további két kézipoggyász-átvilágító sort telepítenek, hogy több utas számára lehessen gyors és zökkenőmentes a repüléshez szükséges ellenőrzés.

A távlati célok között új terminálépület, új kifutópálya és gurulóutak megépítése is szerepelnek, amelyek hozzájárulnak a repülőtér hosszú távú fejlődéséhez.

Király Tamás, a Debrecen International Airport Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az új utasbiztonsági berendezések nettó 365 millió forintba kerültek és ez a beruházás mutatja az önkormányzat és az állam elkötelezettségét a repülőtér fejlesztése iránt.

Jó hír az utazni vágyók számára az is, hogy a Wizz Air légitársaság vasárnaptól Hurghadába, december 13-tól pedig Rómába indít új járatokat Debrecenből, hetente két alkalommal. Ezek a járatok további lendületet adnak az idei mintegy 300 ezres utasforgalomnak, ami közel 50 százalékos bővülést jelent a tavalyi évhez képest.

A fotón Papp László polgármester (jobbra) és Király Tamás, a Debrecen International Airport Kft. ügyvezetője az új utasbiztonsági eszközök telepítéséről, valamint a Wizz Air légitársaság Debrecenből Hurghadába és Rómába induló új járatairól tartott sajtótájékoztatón a Debrecen Nemzetközi Repülőtéren 2023. október 25-én.

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .