A Heineken növelte bevételét alacsonyabb söreladások mellett

Heineken sörgyárak, holland söripari csoport - gasztro

A holland Heineken sörgyárak üzemeltetője újabb sikeres negyedévet tudhat maga mögött, miközben az értékesítési volumen csökkenésével és piaci kihívásokkal kellett szembenéznie. A Heineken Holding N.V. a harmadik negyedévben 9,6 milliárd euró értékesítési árbevételt ért el, ami 2,0 százalékkal magasabb, mint az előző év azonos időszakában. Érdekesség, hogy az értékesített sörmennyiség 5,4 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

A Heineken bevétele 9,6 milliárd euróra nőtt a harmadik negyedévben, ami 2,0 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az egyszeri tételek és árfolyamhatás kiigazításával a bevétele tovább nőtt, elérve a 8,01 milliárd eurót, ami 4,5 százalékos növekedést mutat.

Az értékesített sörmennyiség 63,2 millió hektoliter volt a harmadik negyedév során, ami 5,4 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest. Összehasonlításképpen, a hasonló időszakban az értékesített mennyiség 4,2 százalékkal volt alacsonyabb.

Az idei első kilenc hónapban elért bevétele a Heineken számára 27,04 milliárd eurót hozott, ami 4,7 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Ha az egyszeri tételeket kivonjuk, a cég bevétele 22,52 milliárd euróra nőtt, ami 5,8 százalékos emelkedést mutat.

Az év első kilenc hónapjában a Heineken 183,3 millió hektoliter sört értékesített, 5,4 százalékkal kevesebbet, mint az előző év azonos időszakában. Összehasonlítva az előző évvel, a söreladás 5,1 százalékkal csökkent, amit a vállalat részben a vietnami piac forgalmának visszaesésével és az orosz piac elhagyásával magyaráz.

Az Heineken N.V. nettó nyeresége 2023 első kilenc hónapjában 1,924 milliárd euró volt, szemben a 2022 hasonló időszakbeli 2,199 milliárd euróval. Az oroszországi kivonulás és a Vrumona eladásából származó bevétel is hatással volt a cég nyereségére.

A Heineken továbbra is az egyik vezető szereplő a söriparban, és a növekvő kihívások ellenére sikeresen növelte bevételét a harmadik negyedév során. Az eredmények azt mutatják, hogy a vállalat rugalmasan alkalmazkodik a piaci változásokhoz, és tervei szerint folytatja növekedését a jövőben.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .