Irodát nyitott Budapesten az Itaka lengyel utazási iroda

Itaka lengyel utazási iroda - turisztika

A lengyel Itaka utazásszervező új irodát nyitott Budapesten, arra készülve, hogy magyarországi jelenlétével még szélesebb körben szolgálja ki az utazási igényeket – tudatta a cég az MTI-vel.

A cég szóvivője kiemelte, hogy az új iroda megnyitását a helyi piaci igények indokolták. Magyarországon továbbra is népszerű a hagyományos foglalás és az Itaka szándéka, hogy ezt a szegmenst még hatékonyabban szolgálja ki. Habár a cég már 2022 elején megkezdte tevékenységét Magyarországon, az eddigi működésük kizárólag online foglalásokon, call centeren és partnerhálózatokon keresztül történt.

A cég vezetése bízik a magyar piac további növekedésében. Az előfoglalási adatok alapján tavaly jelentősen megnőtt a nyári ajánlatok értékesítése és a szakemberek optimistán tekintenek az idei külföldi utazási szezonra. Törökország továbbra is a legnépszerűbb úti cél a magyar utazók körében, de népszerűségnek örvend Görögország, Spanyolország, Olaszország és az utóbbi időben Albánia is. Az utazók általában olyan csomagokat keresnek, amelyek magukban foglalják a szállást, idegenvezetést és kirándulási lehetőségeket.

Az Itaka bízik abban, hogy a jelenlegi igényeknek megfelelően a harmadik legnagyobb utazásszervezővé válhat Magyarországon. A vállalat tavaly már 8 milliárd forint bevételt generált, bár 2022-ben a beszámolók alapján ez az összeg alig haladta meg a 150 millió forintot, és hasonló nagyságrendű veszteséggel zárták az évet.

fotó: Itaka Facebook

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .