Megépült az Által-ér völgyi kerékpárút tatabányai szakasza

kerékpárút, turisztika

A napokban elkészült az Által-ér völgyi kerékpárút hiányzó tatabányai szakasza, tájékoztatta a városháza az MTI-t. A projekt eredményeként folyamatos kerékpáros összeköttetés jött létre Tatabánya, Tata, Dunaalmás, Környe és Oroszlány között.

A beruházás során a város 808 millió forint pályázati támogatást nyert el, és a nyomvonal három leágazást alakított ki Dózsakert, Kertváros városrész és a Tatabánya-Környe Ipari Park irányába. Ezáltal az Által-ér völgyi kerékpárút még nagyobb területet fed le, kiszolgálva a város lakóit és a környező településeken élőket is.

Az elmúlt években Oroszlányban, Tatán és Tatabányán közel hatvan kilométernyi kerékpárút épült ki, és Tatabányán a hálózatba kapcsolták az ipari park üzemeit is. Ennek eredményeként a térség új, fenntartható közlekedési lehetőségeket kínál az ott lakóknak.

A kerékpárút nemcsak a közlekedési hálózat bővítését szolgálja, hanem turisztikai vonzerőt is képvisel. Az Által-ér völgyében egymást érik a látnivalók, lehetőséget adva a kerékpárosoknak a pihenésre és a környék felfedezésére. A kerékpártúrázók akár egy pallós tanösvényt is bejárhatnak, frissíthetik magukat kristálytiszta forrásoknál és megismerhetik a magyar Neander-völgy őskori leletanyagait is.

Az Által-ér völgyi kerékpárút Tatabánya és Tata közötti szakasza a közönség támogatásával 2020-ban elnyerte az év kerékpárútja címet a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozata, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub által meghirdetett közönségszavazáson. A projekt ezen elismerése tovább erősíti a régió elkötelezettségét a fenntartható közlekedés és a turizmus fejlesztése mellett.

A megvalósult kerékpárút új lehetőségeket nyit meg a helyi közösségek számára, hozzájárulva a kerékpározás népszerűsítéséhez és a térség turisztikai vonzerejének növeléséhez.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .