Megújult a Gébárti-tó és környezete

Gébárti-tó, Zalaegerszeg - turisztika

Befejeződött a zalaegerszegi Gébárti-tó és környéke felújítása. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult több mint 400 millió forintos beruházás révén a tó környezete számos új lehetőséget kínál a rekreáció és szabadidős tevékenységek szerelmeseinek.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a projekt részeként a Gébárti-tó most már teljesen körbejárható, és számos új létesítmény gazdagítja a területet. A zöldterületek megújultak és egy modern játszótér is helyet kapott. Emellett új hidak, csónakkölcsönző stég, valamint vizesblokk is épült, így a tó környezete kényelmes lett mindazok számára, akik élvezni szeretnék a természet szépségeit.

A Gébárti-tó Zalaegerszeg északi részén található, Andráshida, Neszele és Ságod városrészek között elterülve. A tó, melyet az 1970-es években alakítottak ki két patak felduzzasztásával, immár minden évszakban ideális kirándulóhelyként szolgál. A fejlesztések kiemelkedő fontosságúak voltak, hiszen a tó korábban nem volt körbejárható, gyalogútjai elhasználódtak, és a zöldfelületek megújítása nélkülözhetetlen volt a rekreációs funkció optimális ellátásához.

A beruházás során a gát déli oldalán egy játszótér és tanösvény is kialakításra került, a Boldogasszony-kápolnától északra pedig egy csónakkölcsönző található, melyhez vizesblokk is tartozik. A tó mindkét ágán pontonhidak épültek, lehetővé téve a teljes körbejárhatóságot. A keleti ágon továbbá egy csónakkölcsönző stég, a nyugati ágon pedig egy pihenőstég is elkészült.

A parkosított környezet ideális kikapcsolódást kínál a fürdőzőknek, vízisport rajongóinak és horgászoknak egyaránt. A tó körüli területen sétautak vezetnek, a félszigeten pedig szabadtéri strand található, valamint egy különleges kutyastrand is kialakításra került.

Az elmúlt években a Gébárti-tó és környéke egyre népszerűbbé vált pihenő- és szabadidő övezetként. A festői környezetben elhelyezkedő rönkfa apartmanházakból álló kemping egész évben üzemel, modern igényeket kielégítve a látogatók kényelmét és élményét.

fotó: Zalaegerszeg Turizmusa

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .