Zenei sokszínűség a 12. Paloznaki Jazzpikniken

Paloznak Jazzpiknik, zenei fesztivál, Balaton

A Balaton-felvidéki jazzfalu ismét megrendezi a Paloznaki Jazzpikniket. A szervezők friss bejelentése alapján ígéretes és sokszínű fellépőkkel írja tovább a fesztiváltörténetét. A 2024. augusztus 1-3. között zajló rendezvény a generációk találkozását és a kivételes zenei élményeket kínál majd a látogatóknak.

A szervezők igyekeznek felülmúlni önmagukat és bejelentették az első három nagyszínpados fellépőt. A közönség augusztus 2-án a funk koronázatlan királyával, a The Brand New Heavies-szel indulhat el a zenei utazásra. A brit zenekar 40 éves fennállása alatt világszerte 2,5 millió eladott lemezzel és 15 UK Top 40 slágerrel hódított. Az előző Jazzpikniken már lenyűgöző show-val kápráztatták el a közönséget, így a 12. fesztiválon is izgalmas performanszra számíthatunk.

A fesztivál második napján, augusztus 2-án, a Spandau Ballet egykori énekese, Tony Hadley varázsolja majd el a piknikezőket. A ’80-as évek pop-rock ikonja olyan világslágerekkel hozza el a múltat, mint a True, vagy a Gold. Hadley, aki 2022-ben 40 éves jubileumi turnéjára indult, Balaton-felvidéki állomásán a Spandau klasszikusok mellett a friss Talking To The Moon albumáról is válogat majd.

A fesztivált augusztus 3-án záró nagyszínpadon a holland popformáció, a Son Mieux, és a ’90-es évek közepén alakult Morcheeba koncertjei garantálják az emlékezetes élményt. A Son Mieux zenekar a fiatalabb generációt célozza meg, és a jazzfalu színpadán egy fergeteges, táncolható pop koncerttel készül. A Morcheeba pedig a sokszínű stílusukkal – lounge, dub, trip-hop, blues, és downtempo elemek egyesítése – biztosítja, hogy mindenki megtalálja a számításait.

Az idei évben a Jazzpiknik különleges figyelmet szentel a fiatalabb generációnak és bevezeti a „kisfelnőtt” jegyet, mellyel a 14 és 23 év közötti látogatók kedvezményesen juthatnak be a fesztiválra. Valde Orsolya, a Jazzpiknik alapító-fesztiváligazgatója elmondta, hogy a Son Mieux zenekar kifejezetten a fiatalabb korosztálynak szól, és reményeik szerint a Jazzpiknik minőségi fesztiválozását ismertté teszik a fiatalabb korosztály körében.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .