Rekordszámú látogatót vonzott az Aeropark Repülőmúzeum 2023-ban

Aeropark Repülőmúzeum, BUD Nemzetközi Repülőtér

Az Aeropark Repülőmúzeum szerdán idei százezredik vendégét köszöntötte – tájékoztatta a Légiközlekedési Kulturális Központ (LKK) az MTI-t. Az Aeropark, amely tavaly csak az év utolsó napjaiban köszöntötte százezredik látogatóját, idén már novemberre elérte ezt a kimagasló számot. A múzeum a pandémia előtti években évente 70 ezer vendéget fogadott és közleményükben kiemelik, hogy idén egy hatodik osztályos iskolai csoport érkezett egy pályaorientációs program és reptérlátogatás keretében és lett a múzeum idei százezredik látogatója.

Novemberben egy másik rekord is megdőlt. Az Aeropark túravezetői több mint ezer csoportot vezettek körbe a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kulisszái mögött, így több mint 30 ezer látogatónak mutatták be a ferihegyi légikikötő titkait az autóbuszos reptérlátogatásokon.

Az év során számos újdonsággal bővült a múzeum látnivalóinak sora. Az őszi Kéklámpás Találkozón bemutatták a Készenléti Rendőrséggel együttműködésben, a Budapest Airport támogatásával létrehozott installációt, amely interaktív módon mutatja be a több mint 70 éves Légirendészeti Szolgálat múltját és működését. Az installáció része egy nyáron felújított Mi-2-es helikopter is, amelynek egyik szimulátorában a látogatók belekóstolhatnak a helikoptervezetés élményébe.

A másik szimulátor egy rendőrautót szimulál, emellett az autóbuszban különleges légirendészeti relikviák, egyenruhák, felszerelések és archív fotók is láthatók, amelyek közelebb hozzák a speciális szolgálat hétköznapjait a látogatókhoz.

Az Aeroparkban folyamatosan élesztik fel a Jak-40-es repülőgép kulcsfontosságú rendszereit, míg a Tu-134-es utastere látványos változásokon esett át a kárpitozás után.

A Légiközlekedési Kulturális Központ tíz évvel ezelőtt vette át a ferihegyi repülőmúzeum üzemeltetését, és azóta folyamatosan fejleszti a gyűjteményt. Jelenleg 15 repülőgép és helikopter, több oldtimer minősítésű repülőtéri földi kiszolgáló jármű, valamint öt szimulátor tekinthető meg az Aeroparkban. Az LKK büszkén hirdeti, hogy rendelkezik az ország harmadik legnagyobb veterán Ikarus-flottájával, amely aktívan részt vesz a budapesti és debreceni légikikötők látogatásain.

Aeropark Repülőmúzeum

1185 Budapest, BUD Nemzetközi Repülőtér
N47°25’22.3″ E19°15’43.1″

Bővebb információ a repülőmúzeum nyitvatartásáról, jegyárakról és a megközelítéséről az Aeropark honlapján, illetve facebook oldalán

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .