Veszprém Jazz Fesztivál 2023

Veszprém Jazz Fesztivál 2023

Csütörtökön kezdetét veszi a négy napos Veszprém Jazz Fesztivál, amely a hangok és műfajok kavalkádjával hódítja meg a közönséget a Bakonyi városban. A program gazdag műsort kínál, amelyen nem csupán világhírű zenészek, de határműfajokkal kísérletező előadók és tehetséges magyar jazz-zenészek is részt vesznek.

A fesztivál izgalmas zenei utazásra hívja a közönséget, ahol csaknem harminc koncert szórakoztatja a zenekedvelőket a Hangvillában, az Expresszóban és a Papírkutya Kultúrbisztróban. Az eseményen olyan neves művészek lépnek színpadra, mint a francia-svájci trombitás Erik Truffaz, az amerikai gitáros Bill Frisell, az Elefántcsontpartról származó francia dobos-zongorista Manu Katché, a svájci dobos Jojo Mayer, az amerikai Scary Pockets, a német Boticelli Baby, a brit The New Mastersounds, a Kéknyúl és a Nagy Emma Quintet.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat egyik kiemelt célja, hogy a régióban a zenei műfajok széles skálája mutatkozzon be. Emellett a fesztivál a hazai tehetségeknek is teret ad, hiszen a Hangvilla kávézójában magyar zenészek lépnek fel, míg a Papírkutya Kultúrbisztróban a Snétberger Alapítvány növendékei ingyenes koncertekkel várják az érdeklődőket.

A fesztivál különlegességei között szerepel Kleb Attila fotográfus és a Blasius basszusgitárok készítőinek kiállítása, amelyek a Hangvillában tekinthetők meg.

Az utazást segítendő, a MÁV-VOLÁN-csoport tájékoztatása szerint a Veszprém-Balaton 2023 EKF jegy és a Veszprém-Balaton EKF24 napijegy kedvezményes utazási lehetőséget biztosít a koncertekre érkezőknek. Pénteken és szombaton este 23:40-kor a Veszprém vasútállomásról, illetve 23:55-kor a Veszprém autóbusz-állomásról indulnak éjszakai járatok, segítve a hazautazást a Veszprém-Felsőörs-Alsóörs-Lovas-Paloznak-Csopak-Balatonfüred, illetve a Veszprém-Szentkirályszabadja-Balatonalmádi-Balatonfűzfő-Balatonkenese-Balatonakarattya-Balatonvilágos-Siófok útvonalakon.

A Veszprém Jazz Fesztivál ígéretes és sokszínű zenei élményeket ígér mindazoknak, akik részt vesznek ezen a kulturális eseményen a Veszprémi város szívében.

Veszprém Jazz Fesztivál

2023 november 16-19.
Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér termeiben, az Expresszó Klubban és a Papírkutya Kultúrbisztróban
Veszprém, Brusznyai Árpád u. 2

Bővebb információ és jegyárak a fesztivál honlapján és az esemény facebook oldalán

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .