Várgesztesen új ökoturisztikai központot hoztak létre

Kletike Ház ökoturisztikai központ, Várgesztes

A Komárom-Esztergom vármegyei Várgesztesen új, környezetbarát fejlesztés keretében, önkormányzati beruházásban Ökoturisztikai Központot hoztak létre. A Keltike Ház innovatív létesítmény, mintegy 150 millió forint uniós támogatással valósult meg és a természetkedvelők, túrázók, valamint az erdő iránt érdeklődők számára nyújt információkat – tájékoztatta az MTI-t Rising Károlyné, a település polgármestere.

Az új ökoturisztikai központ Vértes vidékének természeti adottságait mutatja be, gazdag információkat nyújtva az érdeklődőknek. A község központjában található két részből álló Keltike Ház kiállító- és rendezvényterekkel, valamint kényelmes családbarát pihenő- és kiszolgálóhelyiségekkel várja a látogatókat.

A létesítmény külső területén olyan kiegészítő szolgáltatások is rendelkezésre állnak, melyek még teljesebbé teszik az itt eltöltött időt. Bakancsmosó, vízvételi lehetőség és fedett pihenőhelyek biztosítják, hogy a látogatók minden kényelemmel élvezhessék a környezet szépségeit.

Rising Károlyné kiemelte, hogy a Keltike Ház az év minden napján nyitva áll a vendégek előtt, a hétfők kivételével. Ezáltal a látogatók bármikor ellátogathatnak a központba, hogy felfedezzék és megismerjék a Vértes lenyűgöző természeti kincseit.

Az önkormányzat büszkén várja az érdeklődőket, hogy részesei lehessenek ennek a fenntartható és informatív kezdeményezésnek, mely összehozza az embereket a természettel és segít megőrizni a környezetünk szépségeit.

fotó: vargesztes.hu

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .