Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál és filmes konferencia

TISZApART Mozi, Szolnok - Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál

A Művészet Tudatossága és a Filmvilág Varázsa

Szolnokon, a TISZApART Moziban rendezik meg az „A Művészet Tudatossága, a Tudatosság Művészete” című filmes konferenciát Október 19-én, csütörtökön az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál keretében. A konferencia az alkotói művészet, a média, és a gyermekvédelem kapcsolatrendszerét vizsgálja, miközben a filmes kultúra jelenét és jövőjét vizsgálja.

Az esemény kiemelkedő előadói között szerepel Kollarik Tamás, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) egyetemi docense és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója, Deák Kristóf, Oscar-díjas magyar filmrendező, valamint Fülöp József, a MOME rektora. Ők a filmes kultúra megőrzéséről, a művészi kifejezés sokszínűségéről, a média csatornáiról és az új kreatív kihívásokról beszélnek majd. A konferencia teret enged a videójátékok hatásainak elemzésének, a korhatár-besorolás jelentőségének, valamint az animáció sokszínűségének és alkalmazásának vizsgálatának is.

Az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál a magyar származású francia művész emlékének tiszteleg, aki festőművészként és díszlettervezőként vált világhírűvé. Trauner Sándor Budapesten született, egyedi látásmódjával és kreativitásával sok klasszikus film különleges atmoszféráját teremtette meg. Az ő munkássága ismerős lehet olyan filmekből, mint a „Legénylakás” vagy az „Irma, te édes”, amelyekért 1962-ben Oscar-díjjal jutalmazták.

A fesztivál tehát nem csupán egy filmszemle, hanem egyfajta tudatformáló esemény is, amely a filmes kultúra gazdagságát és sokszínűségét ünnepli. A rendezvény egyedülálló lehetőséget kínál mindazoknak, akik szeretnék mélyíteni tudásukat a filmvilágban, és betekintést szeretnének nyerni az alkotói folyamatokba, megérteni a média és a gyermekvédelem összefonódását az új, kreatív kihívások korában.

Az esemény szervezői, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Tisza Mozi Kft., az őszinte kíváncsiságra és az alkotás iránti szenvedélyre buzdítanak, hiszen a film nem csak szórakozás, hanem művészet és tudatosság is. A szervezők partnerei között szerepelnek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet, akik egyaránt elkötelezettek az alkotói kreativitás támogatása és fejlesztése mellett.

A konferencia helyszíne a szolnoki Tiszapart Mozi lesz, ahol az előadók és a közönség együttmerülhetnek el a művészet és film varázslatos világában. Az esemény nem csupán a film szerelmeseinek szól, hanem mindazoknak, akik érdeklődnek a média és a művészet határai iránt, és szívesen részt vennének egy olyan eseményen, ahol a tudatosság és a művészet egymásba fonódik, hogy új, inspiráló gondolatokat és perspektívákat teremtsen.

A filmszemle és konferencia egyaránt lehetőséget teremt arra, hogy a résztvevők mélyebben megértsék a média világát, a filmkészítés művészetét és annak társadalmi jelentőségét. Az ilyen események, amelyek összekapcsolják a múltat a jelen kreatív kihívásaival, nem csak kulturális élményeket nyújtanak, hanem a tudatosság és művészet szépségével is gazdagítják a résztvevők életét. Ebben a filmek és művészet világában való elmélyült részvétel mindenkit gazdagabbá tehet, hiszen a művészet által megismerjük a világ szépségeit és kihívásait, és lehetőséget kapunk arra, hogy azokról mélyebb gondolatokat cseréljünk. Az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál és a vele együtt megrendezett konferencia kiváló példa erre a lehetőségre: az érzelmek, a tudatosság és a művészet együttes ereje, amelyek kinyitják előttünk a filmvilág kapuit, és inspiráló utazásra hívnak minket a művészet és kreativitás végtelen tájaira.

fotó: Szolnok, TISZApART Mozi – ataff.hu

Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál

2023 október 17-22.
TISZApART Mozi
Szolnok, Templom út 4.

A filmfesztivál honlapja
Az ATAFF Szolnoki Filmfesztivál facebook oldala

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .