A nagy pizza háború Londonban

pizza, olasz konyha - gasztronómia

Mostanra London a pasta és a pizza paradicsoma

Sushi, curry vagy kebab? Eddig is nyilvánvaló volt, hogy az Egyesült Királyság nemzetközi gasztronómiai palettája szinte felfoghatatlanul változatos. Az indiai ételek hosszú évtizedeken át uralták a brit konyhát. De most voltozik ez a trend. Idén új szelek fújnak és most először az olasz éttermek ragadják magukhoz a reflektorfényt. Az olasz konyha mostanra 8.5%-kal uralják az összes brit éttermet. Mögöttük az indiai konyha 8.4%-kal, míg a kínai éttermek 6.7%-kal követi őket.

Tésztát vagy a pizzát szeretnél enni? Hihetetlen, de 1617 olasz étterem jelent meg a brit cégjegyzékben 2022 óta. Ez 16,4%-os növekedést jelent. Az olasz konyha most először vezeti az összes nemzetközi étterem listáját. Még Gordon Ramsay is beszállt a trendbe a népszerű Street Pizza koncepciójával. Jelenleg 11,489 olasz étterem működik az Egyesült Királyságban. Közvetlenül mögöttük találjuk az indiai (11,378 étterem) és a kínai éttermeket (9,123 étterem). Ez egy ízletes csata a pizza és a curry között, és úgy tűnik, hogy az Egyesült Királyság lakói minden falatot imádnak belőle.

Az Egyesült Királyság Top 10 nemzetközi konyhái

  1. Olasz éttermek: 11,489
  2. Indiai éttermek: 11,378
  3. Kínai éttermek: 9,123
  4. Amerikai éttermek: 3,022
  5. Török éttermek: 2,875
  6. Thai éttermek: 1,819
  7. Japán éttermek: 998
  8. Francia éttermek: 760
  9. Pakisztáni éttermek: 724
  10. Portugál éttermek: 691

London a Pizza és Pasta Paradicsoma

Amikor pizza és tészta kerül szóba, most London az a hely, ahol érdemes ott lenni. Londonban meglepően 2,165 olasz étterem található, ami 67%-os növekedést jelent 2018-hoz képest. Manchester a második helyen áll 531 étteremmel.

Ez az évtizedek óta tartó pizza és curry csata elhozta a változatosságot az Egyesült Királyság asztalaira. Londonban és ország szerte, ahol egy szenvedélyes gasztroforradalom zajlik, az olasz konyha éli fénykorát. Az olasz tészta és a pizza hódít és az ízek királyságában a lakosok élvezettel merülnek el minden falatban. Az éttermek száma nő, a konyhák fűszerei összeolvadnak, és egy dolog biztos, hogy a brit ízlés soha nem volt még ilyen változatos és izgalmas. Az Egyesült Királyságban a Nagy Pizza Háború tombol, és mindenki a nyerő oldalon van – az ízek és az élmények birodalmában.

forrás: BoldData

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .