Harley-Davidson 120. születésnapi fesztiválja Budapesten

Harley-Davidson 120. születésnapi fesztiválja Budapesten

A 120 éves múltra visszatekintő Harley-Davidson motor gyártó idén Budapesten ünnepli születésnapját. Ebből az alkalomból négy napos fesztivált rendeznek Budapesten, amelyre motorosok érkeznek a világ minden tájáról. Az ünnepi motoros fesztivál részeként zenék, koncertek, vásárok, street food teherautók, motoros programok és egy hatalmas felvonulás várható a Puskás Aréna területén, Budapest központjában, emlékezve erre a rendkívüli eseményre.

Motorosok a világ minden tájáról

A Harley-Davidson egy hatalmas családot jelent, akik most a világ minden tájáról Budapestre érkeztek össze, hogy együtt ünnepeljék a kedvenc motor-márkájuk születésnapját. Az eseményt minden évben más-és-más városban tartják, melynek megrendezését idén Budapest kapta meg.

Növekvő motoros forgalom a fővárosban és az oda vezető utakon

A hétvégi Harley-Davidson fesztivál miatt növekvő motoros forgalom várható a fővárost körülvevő utakon. Több ezer motoros várható a Harley-Davidson 120 éves jubileumi fesztiválján. Ennek eredményeként a közlekedők a fővárost körülvevő utakon fokozott motoros forgalomra számíthatnak, amint azt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közölte az MTI-vel.

Az érintett területek az M0 és M2 autópálya, az M5, M6, M1-M7 autópálya bevezető szakaszai, valamint a 2-es, 3-as, 4-es, 10-es és 11-es főút, illetve a Dunakanyar és a Pilis-hegység közútjai. A közlekedőktől fokozott figyelmet kérnek, és arra kérik őket, hogy legyenek óvatosak.

Fontos megjegyezni, hogy a fesztivál részeként vezetett túrákat szerveznek Budapestről különböző vidékekre, beleértve a Balaton-felvidéket, a Hortobágyot, Egerbe, a Cserhát-hegységbe, Dobogókőre, a Vértes-hegység térségébe és a Dunakanyarba. A vezetett túrák részletes útvonalai megtalálhatóak a hd120budapest.hu/site/hu/turak weboldalon.

Motoros felvonulás Budapesten

A Harley-Davidson 120 éves európai fesztiváljának egyik csúcspontja és leglátványosabb eseménye szombat délelőtt és kora délután, amikor hatezer motoros halad át fővárosunk legszebb részein. A belvárosban óriási érdeklődés övezte a felvonulást, és több ezren özönlöttek az utcákra, hogy megtekinthessék ezt a színes, vagány motoros karavánt. Lélegzetelállító felvételek készültek az ikonikus fővárosi helyszíneken, amelyek pozitív hírnevet szerzettek Magyarországnak a világban.

A menet élén vonultak Bill és Karen Davidson, a Harley-Davidson egyik alapítójának, William Davidsonnak a dédunokái, valamint Jochen Zeitz, a Harley-Davidson elnök-vezérigazgatója, Kolja Rebstock, az EMEA régiós alelnöke és Dobai Attila, a H.O.G. Budapest Chapter elnöke. Őket követték a különböző országok chaptereinek zászlóvivői, majd hat ezer motoros fesztiválozó, akik lelkesen integettek az utcára gyűlő nézőknek.

A Harley-Davidson mindenki számára emlékezetes nemzetközi fesztivállal ünnepli 120 éves fennállását Budapesten. Közel 50 zenekar gondoskodik a vendégek szórakoztatásáról, és emellett felvonulások, szervezett túrák és kiállítások teszik még hangulatosabbá az eseményt. A ünnepi hétvége számos magyar és nemzetközi együttes fellépését foglalja magában, mint például Glenn Hughes, Airbourne, Wolfmother, valamint hazai kedvenceink közül Anna and the Barbies, Takáts Tamás Blues Band, Edda Művek, Kiss Forever és Pokolgép.

A fotón: A Harley-Davidson amerikai motorkerékpár-gyártó fennállásának 120 éves jubileuma alkalmából szervezett budapesti fesztivál motoros résztvevői gyülekeznek a Dózsa György úton 2023. június 24-én.

fotó: Bruzák Noémi / MTI

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .