E-bike Test & Show

kerékpárút, turisztika

A kiállítás egyik attrakciója lesz az E-bike Test&Show, amelynek keretében 20 gyártó és forgalmazó különböző márkájú elektromos rásegítésű kerékpárját próbálhatják ki ingyenesen a látogatók egy 3000 méteres tesztpályán.

2021-ben Európában összeségében 22 millió darab kerékpárt adtak el, amely mennyiség minden eddigi rekordot megdöntött. Ezt a hatalmas kereslet főleg az e-bike eladásoknak volt köszönhető, amelyből abban az évben 5 millió darabot adtak el. A növekvő kereslet annak köszönhető, hogy a kerékpározók választását egyre inkább befolyásolja az a szemlélet, hogy a mindennapos autóhasználatot környezetbarát és olcsóbb közlekedési eszközzel tudják kiváltani. A 25km/h sebességig az elektromos rásegítés pedig alkalmassá teszi ezeket a kerékpárokat a hosszabb távok s meredekebb terepviszonyok megtételére is.

Magyarországon 2021-ben összeségében 23 ezer darab e-bike-ot értékesítettek, amellyel az európai összehasonlításban egyelőre még hátul kullogunk a rangsorban. A kiállításon jelenlévő cégek éppen ezért szeretnék a kerékpár kipróbálási lehetőséggel jobban népszerűsíteni az e-bike-okat. A tesztpálya úgy lesz kialakítva, hogy ezen emelkedő is lesz, szimulálva ezzel az elektromos rásegítés előnyeit. A helyszínen a tesztelés mellett konzultációra is van lehetőség a cégek munkatársaival, megkönnyítve ezzel egy későbbi vásárlásban a választás szempontjait.

Utazás kiállítás – E-bike Test & Show

2023 február 23-26.
Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ
1101 Budapest, Albertirsai út 10.

Utazás kiállítás 2023 cikkünk a GSZT oldalán
A kiállítás programjairól részletesen Hungexpo website

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .