Utazás kiállítás 2023

Utazás kiállítás 2023

Február 23-26. között rendezik idén a 45. Utazás Kiállítást, valamint vele egy időben a 31. Budapest Boat Show-t a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Idén a Balaton körüli kerékpáros turizmus, egy különleges tesztpálya, a megújult Városliget és az egzotikus Madagaszkár lesz a középpontban.

34 ország több, mint 100 kiállítója lesz jelen az idei Utazás Kiállításon, amelyet a Hungexpo legnagyobb, A pavilonjában rendeznek február 23-26. között. A számos desztináció közül kiemelkedik a két díszvendég, melyek közül a belföldi ezúttal a BalatonBike365- Bringázz egész évben a Balaton környékén! A külföldi díszvendég pedig Madagaszkár. A kiállítás kulturális díszvendége a Liget Budapest Projekt.

A 20 ezer négyzetméteres pavilonban számos utazáshoz kapcsolódó érdekesség kap helyet, köztük a most először létrehozott fesztivál sziget, amelyen több hazai fesztivál (Balaton Sound, Sziget Fesztivál, Gourmet, Művészetek Völgye, Gyerek Sziget, Kerekdomb Fesztivál) is bemutatkozik.

Idén is az aktív turizmus, ezen belül pedig az elektromos kerékpározás lesz a fókuszban. A látogatóknak lehetőségük nyílik kipróbálni a csaknem 100 E-Bike-ot egy külön erre a célra épített 3000 négyzetméteres pályán, az E-Bike Test & Show keretein belül. A kiállításon a hazai kerékpármárkák képviselőinek szinte teljes palettája részt vesz. A tesztpálya az Utazás kiállítás teljes nyitvatartási idejében üzemel, és ingyenesen kipróbálható, a kerékpárok használatához a kiállítók bukósisakokat is biztosítanak.

Az Utazás Kiállításnak immár évek óta hagyományos programja a Blogger Találkozó, ahol ismert hazai utazók mesélnek élményeikről, tapasztalataikról és adnak hasznos tippeket. Középpontban a fenntartható utazás. Ismét az Utazás kiállítás ad otthont a Járatlan Utakon Fesztiválnak, az egzotikus országok iránt érdeklődőket pedig az Afrika Expo Budapest várja, mely Közép-Kelet Európa legjelentősebb Afrika tematikus fóruma.

A lakókocsizás és lakóautózás legnagyobb hazai eseménye, a Karaván Szalon, újra az Utazás kiállításon várja a látogatókat. Az esemény évről-évre erősödik, idén már 20 kiállító 45 járművel mutatkozik be közel 2.000 négyzetméter területen.

Az Utazás Kiállításon rendezik az Egészségturizmus – fenntartható fejlődés című szakmai konferenciát, melynek moderátora dr. Szegedi Andrea turisztikai szakértő. A konferencia célja, hogy átfogó képet adjon a nemzetközi és a hazai trendekről és tendenciákról az egészségturizmusban; jó gyakorlatokat mutasson be a fenntartható energiahatékonyságra és fejlesztésekre.

Az Utazás kiállítás nagyszínpadán idén is számos zenés-táncos előadás, illetve különböző országok bemutatói várják az érdeklődőket.

45 Utazás kiállítás 2023

2023 február 23-26.
Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ
1101 Budapest, Albertirsai út 10.

A kiállítás programjairól részletesen Hungexpo website

1 hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .