Megújul a tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen

Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen - turisztika

Időutazás a bányászat varázslatos világába

A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen 29 millió forintos beruházás révén lenyűgöző átalakuláson ment keresztül. A múzeum a digitális korba lépett, interaktív élményekkel invitálva a látogatókat a bányászat világába.

A 2024 április elején újranyitott skanzen nem csupán statikus kiállítást tár a látogatók elé, hanem magával ragadó időutazást kínál. A virtuális kasba beszállva átélhető az egykori bányaleszállás hangulata, míg az interaktív információs kioszkok szöveges, filmes és hangzóanyagokkal elevenítik meg a bányászat múltját.

A térképtárban elmerülhetünk a múzeum bányatérkép-gyűjteményében, felfedezve a tatabányai bányászat történetének lenyűgöző részleteit. A bányaszállítás, a fejtés, a selmeci hagyományok mind-mind megelevenednek a modern technológia varázslatával.

A fejlesztések itt nem érnek véget. A múzeum „Top plusz pályázat” keretében műszaki felújítást és egy új fogadóépületet is tervez. A fogadóépületben virtuális skanzenbemutató és a tatabányai bányászat történetét bemutató kiállítás várja majd a látogatókat.

„A mostani fejlesztésekkel nem csupán a múltat idézzük meg, hanem a jövőbe is tekintünk. Célunk, hogy a skanzen a technológiai újításokkal még inkább vonzó célponttá váljon a különböző korosztályok számára” – fogalmazott Kiss Vendel, a Tatabányai Múzeum igazgatóhelyettese.

A megújult Bányászati és Ipari Skanzen igazi kincsesbánya a történelem, a technológia és a lenyűgöző látványvilág szerelmeseinek. A múzeum nem csupán betekintést nyújt a bányászat múltjába, de egyben felemelő és interaktív élményt is kínál az egész család számára.

Akár a múlt iránti érdeklődés, akár a modern technológia varázsa hajt, a tatabányai skanzen garantáltan lenyűgöző élményt nyújt.

fotó: Tatabányai Múzeum

Bányászati és Ipari Skanzen

Tatabánya
Vágóhíd utca

Bővebb információ a skanzen Facebook oldalán

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .