MOL Nagyon Balaton 2024 fesztiválsorozat

MOL Nagyon Balaton 2024 fesztiválsorozat - turisztika

Világsztárok és kiemelkedő programok a Balaton környékén

A 2024-es nyár a Balaton körül újra kulturális és zenei csemegékkel várja a látogatókat, ahogy a MOL Nagyon Balaton fesztiválsorozat ismét megnyitja kapuit. Az idei évben is számos világsztár lép majd fel a különböző helyszíneken, így a zene, a gasztronómia és a művészetek rajongói egyaránt megtalálhatják a számukra legkedvezőbb programokat.

A szervezők szerint a kínálat változatos lesz, várhatóan több százezer vendéget vonzanak majd a tó környékére az események. A szervezők keddi sajtótájékoztatón bemutatták az idei fesztiválok és koncertek felhozatalát. A programok között szerepelnek a már jól ismert rendezvények mellett új kezdeményezések is, mint például a Be Massive Horizon, a Peter’s Terasz és a Tábor Fesztivál.

Az alapítók hosszú évek óta dolgoznak azon, hogy a Balaton ne csak fürdőzésre, hanem kulturális és gasztronómiai élményekre is vonzza a látogatókat. A Nagyon Balaton fesztiválsorozat immár egy évtizedes múltra tekint vissza, és az egyik legfontosabb védjegyévé vált a balatoni fesztiváloknak.

„A Balaton nemzetközi színvonalú vonzerőt jelent az idei évben is. Az évek során közel egymillió vendéget vonzottak a tóhoz a különféle kulturális programokkal” – nyilatkozták az alapítók, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert.

A szabadtéri programok már májusban kezdetüket veszik, a Be Massive Horizon Balatonbogláron rendezett eseményével. A Horizon partik sorozatát júniusban Szántód-Tihany között félúton új kompok avatójával folytatják. A ZamJam május végén, Zamárdiban ingyenes rendezvényként várja a közönséget, és a Hot Jazz Band és Charlie mellett gyermek- és sportprogramok is helyet kapnak.

Júniusban és júliusban folytatódik a kulturális kavalkád, többek között a Plázs Siófokon, a Kultkikötő Balatonszárszótól Alsóörsig, valamint a Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál Balatonalmádon. Június közepén a Balaton Piknik Tihanyban várja a látogatókat, ahol világsztárok, köztük Worakls és Jan Blomqvist lépnek fel.

A nyár közepén a zene szerelmesei sem fognak csalódni, hiszen júliusban és augusztusban is számos koncert és fesztivál várja őket. A Balaton Sound és a B my Lake fesztiválokon olyan nevek lépnek fel, mint Adam Beyer, Paul Kalkbrenner és Alison Wonderland. A VeszprémFesten pedig olyan sztárok adnak koncertet, mint Gregory Porter és a Toto.

Az augusztusi programok sem maradnak el, a Strand Fesztivál Zamárdiban augusztus végén Majka, Beton.Hofi és más hazai előadókkal, valamint nemzetközi sztárokkal, mint Alok és Chase & Status, várja a közönséget. Az év zárásaként a Tábor Fesztivál Alsóörsön várja a rockzenét kedvelőket.

A MOL Nagyon Balaton szervezői már most izgatottan várják a nyarat, és azt remélik, hogy a programok sokakat vonzanak majd a Balaton környékére. „Május végén megjelenik a Best of Summer kiadványunk, amely a régió eseményeinek programjait mutatja be, a közösségi média felületeken pedig naponta adunk hírt a Balaton eseményeiről” – mondta Váncza Panna, a MOL Nagyon Balaton vezetője.

Összességében tehát izgalmas és változatos nyár elé nézünk a Balaton körül, ahol mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódást és szórakozást.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .